fredtitoΤα συναισθήματα χαρά και λύπης συνυπάρχουν στη ζωή και αυτό αποτυπώνεται στην τοπική μας κοινωνία. Το νέο μέλος της οικογένειάς του απέκτησε την Κυριακή ο βουλευτής Στάθης Γιαννακίδης καθώς η σύζυγός του Μαρία Νεράντζη έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους, μια υγιέστατη κόρη,. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα γονείς, θείοι,  παππούδες και γιαγιάδες να δέχονται τις ευχές όλων για το νέο μέλος, όπως έχουν και αυτές της στήλης.

Στον αντίποδα, μια νέα γυναίκα, η Ευαγγελία Παπαναστασίου, σύζυγος ενός πολύ αγαπητού συμπολίτη, του Διαμαντή Σερεφιά, έφυγε από τη ζωή επίσης την Κυριακή και κηδεύτηκε τη Δευτέρα. Ο χαμός της 47χρονης γυναίκας, μητέρας, συζύγου και εργαζόμενης στην εκπαίδευση σκόρπισε θλίψη σε όλους τους συγγενείς και φίλους της οικογένειας που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην τοπική κοινωνία. Από τη στήλη εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

fredtitoΣτην πολιτική, το μέλλον και οι προοπτικές της υπό «εκκόλαψη» Αναπτυξιακής απασχολεί τους τοπικούς φορείς αλλά και τους βουλευτές που συναντήθηκαν πρόσφατα με τους Δημάρχους του Νομού ενώ βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και με την Περιφέρεια. Το ζήτημα παραμένει πολύπλοκο και όλοι αναζητούν την καλύτερη δυνατή λύση σε πνεύμα συνεργασίας και με γνώμονα το συμφέρον της περιοχής. Την πρωτοβουλία φυσικά διατηρεί πάντα η αυτοδιοίκηση και οι βουλευτές είναι στη διάθεσή τους για να συνδράμουν και να μην χαθούν από την περιοχή 15 εκατομμύρια ευρώ που προκηρύσσονται στο νέο Leader, εξαιτίας τραγικών λαθών του παρελθόντος.

fredtitoΣτα κομματικά,  το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πρώτο «πιάτο» των εκλογών στα τοπικά όργανα και το συνεδριο της ΝΔ και ακολουθεί η ΝΟΔΕ όπου υπάρχουν ήδη κάποια ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι όπως αυτό του Σάκη Κριτσίνη, παρότι ο ίδιος δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα. Ως προς το μέλλον του κόμματος κάποιοι προτρέχουν και μιλούν για στελέχωση του ψηφοδελτίου αν και υπάρχουν πολύ σοβαρά εσωτερικά και πολιτικά ζητήματα που πρέπει να λύσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να αρχίσει να προετοιμάζεται για εκλογές, αν και είναι ακόμη αρκετά νωρίς.

Αλλά ανάγκη για να αντιπολιτευτεί σκληρά την κυβέρνηση δεν προκύπτει για τη ΝΔ για την ώρα, αφού φροντίζουν να το κάνουν με τις δηλώσεις τους τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη με μεγάλη επιτυχία (σε βαθμό που αν κάποιος ήθελε να στηρίξει την κυβέρνηση θα τις είχε απαγορεύσει !) Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει εκφραστεί αξιόπιστος εναλλακτικός λόγος και πόλος και αυτό είναι που δίνει μεγάλα περιθώρια και πίστωση χρόνου στον Τσίπρα όσο οι αντίπαλοί του δεν αναζητούν ένα διαφορετικό στίγμα αλλά και όσοι οι υποθέσεις διαφθοράς -παρά την συχνή αποσιώπησή τους από ΜΜΕ- υπενθυμίζουν διαρκώς τα έργα και τις ημέρες των προκατόχων της κυβέρνησης,  σε όλους τους θεσμούς.

Πάντως στη φήμη ότι 4 μειονοτικοί ενδιαφέρονται για το ψηφοδέλτιο, η πληροφορία αναφέρει ότι είναι μάλλον 10 τα στελέχη που θα καλοέβλεπαν συμμετοχή. Βέβαια, υπάρχουν και μειονοτικά στελέχη που διατηρούν άριστες σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη και αυτό σημαίνει ότι ίσως για πρώτη φορά μετά από χρόνια να υπάρχει κάποια υπολογίσιμη και όχι διακοσμητική εκπροσώπηση στο ψηδοέλτιο. Αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς.

fredtitoΗ Τοπική Οργάνωση του Ποταμιού Ξάνθης με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, συμμετείχε, αντί στεφάνου, με την κατάθεση αντίστοιχου ποσού στο «Κοινωνικό Ιατρείο» της πόλης μας. Όπως αναφέρει σε σχόλιό της «Εκεί όπου εθελοντές γιατροί προσφέρουν δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε συμπολίτες μας που στερούνται τα βασικά.»