fredtitoΙδιαίτερα σκληρές, σφοδρές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι κατηγορίες και οι εκφράσεις του Σ. Γιαννακίδη στην τηλεόραση εναντίον ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Αντωνιάδη-Μωραΐτη για διαπλοκή με συγκεκριμένα συμφέροντα. Είναι άλλο να περιγράψεις πχ τα όσα φαιδρά μπορεί να συμβαίνουν στο ΕΒΕ και άλλο ένας βουλευτής δημόσια να καταφερθεί με τόσες λεπτομέρειες και σκληρές εκφράσεις.

Πάντως η ένταση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως είναι τακτική επιλογή ώστε να ανέβουν οι τόνοι και να αποτυπωθεί μια συγκεκριμένη εικόνα. Για την ακρίβεια,  δεν φαίνεται να τους απασχολούν τα πρόσωπα αλλά αλλά ο στόχος τους είναι να τα βάλουν όλα μαζί στο ίδιο κάδρο . Πρακτικά θέτουν ένα δίλημμα “πάνω ή κάτω” από ένα άρμα για όσους βρίσκονται στο δημοκρατικό τόξο και είναι αλήθεια ότι κανείς νοήμων δεν θα ήθελε να τον εμφανίζουν μέρος αυτού του αποκρουστικού κυκλώματος. Και ούτε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ανακάλυψε την πυρίτιδα 40 χρόνια μετά, αλλά απλώς είναι αυτοί που δεν έχουν δεσμεύσεις ώστε να διαλέγουν τον αντίπαλό τους.

Βέβαια, πολιτικά διατυπώνονται και άρα πολιτικά θα απαντηθούν κάποια στιγμή, γιατί είναι σοβαρές ως προς το περιεχόμενο. Από την πλευρά του πάντως δεν δίνει συνέχεια για την ώρα ο Α. Αντωνιάδης που βρέθηκε στο επίκεντρο, και αναφέρει ότι δεν θα βοηθούσε μια δήλωσή του. Αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι δεν το κινεί προσωπικά αλλά ίσως με βάση το θεσμικό του ρόλο, η υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή και χρήζει πιο νηφάλιας και ίσως πιο συλλογικής αντιμετώπισης.

fredtitoΗ ανακοίνωση των Μελετητών Ιδιωτικών Έργων έφερε στην επιφάνεια μια πολύ σοβαρή υπόθεση, όχι άσχετη με το θέμα που αναφέρεται παραπάνω. Πρόκειται για την αδράνεια του τμήματος αυθαιρέτων της Πολεοδομίας λόγω αποψίλωσης του προσωπικού, εξαιτίας μιας υπόθεσης που ξεκινά πάλι από τον Πρόεδρο του ΕΒΕ  (που έχει ανοίξει απίστευτα πολλά μέτωπα) και αυτή η σύμπτωση δεν ευνοεί την εικόνα του Δήμου.

H πειθαρχική διαδικασία είναι σε εξέλιξη στα αρμόδια όργανα ενώ ως προς την υπόθεση πρόκειται για την απόφαση του Δήμου να θέσει σε αργία δύο υπαλλήλους (ο Προϊστάμενος κέρδισε την προσφυγή του και επέστρεψε) για υπόθεση που σχετίζεται με τον Σ. Μωραίτη. Όμως, συνολικά, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ, εμπλέκοντας διαρκώς την θεσμική και πολιτική του ιδιότητα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες (μοιραία) και με μια απίστευτη επιθετικότητα καταστρέφει ο ίδιος τη φήμη της επιχείρησής του και έχει βάλει απέναντι τη μισή Ελλάδα και όλες τις υπηρεσίες και ανεξάρτητες αρχές.

fredtitoΣε άλλα, πιο βατά, ζητήματα, ο Βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ με αναφορά του στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, την επαναφορά του μαθήματος των καλλιτεχνικών στο μειονοτικό γυμνάσιο Λύκειο. Όπως αναφέρει ενώ το μάθημα διδασκόταν ανελλιπώς από το 1965 και για 50 χρόνια, φέτος αφαιρέθηκε από το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου. Έχει που έχει χίλια δυο εγγενή προβλήματα το συγκεκριμένο σχολείο, όταν πρέπει ένας κυβερνητικός βουλευτής να ζητήσει το αυτονόητο, τότε αυτό δείχνει πόσο δύσκολα  μπορεί να συζητήσει κανείς για το βήμα παραπέρα που χρειάζεται η μειονοτική εκπαίδευση.

 

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το