Μια πρόχειρη ματιά στο FB κάθε μέρα, ένα χώρο όπου ο καθένας φτιάχνει μια ψευδαίσθηση κοινωνικού χώρου και προσπαθεί να εκφράσει τις ανησυχίες αλλά και τις ανασφάλειες ή τα συμπλέγματά του (και όπου θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά μεγεθύνονται), δείχνει πόσο σοβαρά προβλήματα παιδείας και στοιχειώδους συγκρότησης έχουν άνθρωποι που διεκδικούν δημόσια παρουσία. Σε βαθμό εξευτελισμού δυστυχώς. 

Και αυτό είναι και ένα δίδαγμα για όσους προετοιμάζουν πολιτικάντηδες και πολιτικάντισσες για να παίξουν το ρόλο του λαγού (οικογενειακή παράδοση συχνά) να τους μάθουν βασικές γνώσεις ελληνικών, στοιχειώδες συντακτικό και στίξη καθώς και τρόπους με τους οποίους κάποιος απευθύνεται στο δημόσιο λόγο ακόμη και στα κοινωνικά δίκτυα. Έστω αυτά γιατί από πολιτική σκέψη τα πράγματα είναι αποκαρδιωτικά και βρίσκονται ακόμη σε επίπεδο αναλύσεων κομμωτηρίου.

Τελικά την Παρασκευή, ο Δήμος Μύκης επέλεξε να μην εκδώσει απόφαση αναστολής της λειτουργίας των μαθημάτων. Δεν υπάρχει μόνο ή μία ή η άλλη οπτική αλλά είναι πολλές οι αναγνώσεις για την απόφαση αυτή που συζητήθηκε στον εκπαιδευτικό κλάδο. Πάντως, και με δεδομένη τη διακοπή στον υπόλοιπο νομό, οι περισσότεροι μαθητές απείχαν μαζικά και, μάλλον, με τη συγκατάθεση και των γονέων τους.

Σε ένα άλλο θέμα, η υπόθεση με τις ανακοινώσεις της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια αστεία και για το λόγο αυτό είμαστε αναγκασμένοι να τις παραθέτουμε αυτούσιες με τα ελληνικά που χρησιμοποιούν οι συντάκτες. Απλώς κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί να προστατέψουμε την ελληνική γλώσσα και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ που τις εκδίδει, πολύ περισσότερο αν αναφέρεται και σε λάθος πρόσωπα ή ιδιότητες όπως η πρόσφατη για την εκπαίδευση.

Απόσπασμα από την πρόσφατη που εντόπισε η σχετική σελίδα του FB

Πάντως, με αφορμή τους προβληματισμούς που εκφράζει η ανακοίνωση για τις αλλαγές στα νηπιαγωγεία της μειονότητας καλό είναι όλα τα κόμματα να εκφράσουν δημόσια άποψη για την υπόθεση για να δούμε ποια είναι η θέση τους και, ίσως, και ποιες λέξεις χρησιμοποιούν. Ως προς τα κόμματα της συγκυβέρνησης είναι γνωστό ότι έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, χρησιμοποιούν εντελώς διαφορετική φρασεολογία και λέξεις και, στην περίπτωση αυτή, πέρασε η άποψη του ενός.

Στην Πάτρα, το δικαστήριο δεν αθώωσε απλώς τον Δήμαρχο Πατρέων για τον αποκλεισμό της Χ.Α. από τους χώρους προβολής αλλά αποτελεί αδιάψευστη θεσμική επιταγή για όλους. Μετά την απόφαση και το σκεπτικό της ότι η Δημοκρατία βάζει όρια σε αυτούς που την επιβουλεύονται, πέφτει και το τελευταίο φύλλο συκής για όσους επικαλούνται δήθεν την πολυφωνία για να προωθούν το φασιστικό και ρατσιστικό λόγο των νεοναζί. Και ειδικά στα ΜΜΕ της Θράκης, το φαινόμενο είναι πολύ σοβαρό…