Ένα βίντεο που μαρτυρά την εντυπωσιακή προσέλευση επισκεπτών την Κυριακή του Καρναβαλιού στην Ξάνθη ανέβηκε μετά από ένα μήνα. Το καλογυρισμένο βίντεο, ακολουθώντας την πορεία ενός αστικού που μετέφερε κόσμο από το Ζυγό προς την πλατεία Μπαλτατζή, δείχνει ότι η παράταξη των τουριστικών λεωφορείων ήταν πραγματικά ατέλειωτη:

 

Δημοσιεύτηκε από George Spyridopoulos στις Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

 

Ο θόρυβος για το θέμα της Ηλιόπετρας θα κοπάσει τις επόμενες μέρες. Βέβαια μέσα στις υστερίες και την πολεμική εικόνα των αθηναϊκών καναλιών είχαμε και απρέπειες για τις οποίες αναφερθήκαμε σε άρθρο μας. Δεν περιμένει κανείς να αλλάξει η στερεοτυπική, γραφική εικόνα κάποιων για τη Θράκη όσο και αν ενοχλεί μεγάλος μέρος του κόσμου απλώς φαίνεται ότι μεταχειρίζονται τις γνωστές μεθόδους, που έχουν καταστήσει τους μεγάλους ενημερωτικούς οργανισμούς, απολύτως απαξιωμένους και αναξιόπιστους.

Ο καθένας βέβαια δικαιούται να έχει τις απόψεις του και κανείς δεν μπορεί να αρνείται αυτό το δικαίωμα σε οποιονδήποτε και πρέπει να εκφράζονται όλες οι θέσεις που μοιραία, δεν θα είναι ποτέ κοινές για όλους. Απλώς αρχίζουμε να εντοπίζουμε ότι αυτή η εύκολη δαιμονοποίηση αρχίζει -και πάλι- να εξυπηρετεί της θέση αυτών των “εύκολων στόχων” και να τους ισχυροποιεί. Είτε από σκοπιμότητα – όπως έχει διδάξει το παρελθόν- είτε από αφέλεια και εμμονές, πολλοί παίζουν το παιχνίδι αυτών που λένε ότι πολεμούν… Αλλά ας μάθουμε να σεβόμαστε όλες τις απόψεις.

Aρκετοί αναρωτήθηκαν αν η δημοσίευσή μας για την “εβδομάδα με το ποδήλατο στη δουλειά” και την υποχρεωτική εφαρμογή της είχε κάποια σχέση με την πραγματικότητα και, προφανώς, ήταν η δική μας πρωταπριλιάτικη συνεισφορά στην προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου την εβδομάδα που ξεκινά. Υποχρεωτικά δεν γίνεται να επιβληθεί κάτι τέτοιο αλλά καλό είναι να υπενθυμίζεται διαρκώς ότι σε μια τόσο μικρή πόλη είναι αδιανόητο να μην προχωρά πιο γρήγορα η διάδοση του ποδηλάτου.

Υπήρξε και μια δεύτερη πρωταπριλιάτικη είδηση που “σκάρωσαν” κάποιοι ερασιτέχνες αλιείς για την παραχώρηση του πρώην Λιμενικού Σταθμού Αβδήρων. Φυσικά, για μια υποδομή που σήμερα βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα και υπάρχει δρόμος. Πάντως μας θύμισε πόσες πολλές υποδομές και υπηρεσίες καταργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και χάθηκαν για την περιοχή. Η ευαισθησία όμως ήταν πάντα επιλεκτική…