Μια χαρά και μια λύπη για τον Δήμαρχο Τοπείρου τις τελευταίες μέρες. Στις εκλογές για το Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων τον εξέλεξαν Πρόεδρο (ένα σύνδεσμο με αβέβαιο μέλλον για την ώρα) Στις εκλογές για το Προεδρείο του Δήμου Τοπείρου η παράταξή του είχε προφανείς διαρροές και φαίνεται ότι -σε συνδυασμό με τις απουσίες- κάποιοι έστειλαν μηνύματα. Πάντως τα δυσκολότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας είναι αυτά που έρχονται και  όχι αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες.
Ενδοδημοτική ήταν πάντως η κόντρα στον τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης. 
Το Άβατο στην πρώτη του απόπειρα κατέκτησε το τρόπαιο με αντίπαλο τη Θαλασσιά στον τελικό του Σαββάτου. Αθλητική ήταν η επικαιρότητα και την Κυριακή με την πρωτοβουλία της ΔΕΥΑΑ να διοργανώσει έναν αγώνα δρόμου στους οικισμούς της Δημοτικής Κοινότητας Διομήδειας. Απόλυτα επιτυχημένη και η σκέψη και η υλοποίηση του αγώνα, που έγινε με πολύ καλό καιρό.

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της Λευκού Πύργου για τη συνεχιζόμενη απουσία φωτισμού από το δρόμο. Παρότι έχουν ενημερώσει τη σχετική εφαρμογή στο site του Δήμου (που είναι συνήθως αποτελεσματική) έχουν σταθεί άτυχοι και έτσι δημοσιεύουν στο FB τις φωτογραφίες από τη γειτονιά τους που, πράγματι, είναι λίγο μαυρισμένη. Έχουν πέσει βέβαια και σε αλλαγή Αντιδημάρχων τώρα.

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύσαμε μερικές φωτογραφίες από το πολύτιμο αρχείο του αείμνηστου Καθηγητή Βασίλη Μαρκόπουλου, ενός εραστή της Ξάνθης. Σε μια από τις μαύρες εποχές της τοπικής κοινωνίας τέτοιους ανθρώπους  που ήρθαν, αγάπησαν και κατέθεσαν στην πόλη τη δική τους συνεισφορά στο πνεύμα της, συμβάλλοντας στον σημερινό πλούτο,  τους αποκαλούσαν “ξένους” , οι κομπλεξικοί αλήτες της πόλης. Προφανώς γιατί ήξεραν πως όλοι αυτοί οι “ξένοι” υπενθύμιζαν την κατωτερότητά τους

Ο Βασίλης Μαρκόπουλος ο οποίος φρόντιζε να καταγράφει τα πάντα στις φωτογραφίες του. Μέσα σε αυτές που βρίσκουμε, καθώς αναρτωνται στο FΒ, ξεχωρίσαμε και αυτή του Λουκιανού Κηλαηδόνη με το Φίλιππο Αμοιρίδη και στις πρώτες διοργανώσεις των Γιορτών Παλιάς Πόλης αλλά και στη σκηνή των Γιορτών με την Αφροδίτη Μάνου.

Επίσης μια από τις λίγες επισκέψεις του Μιχάλη Κακογιάννη στην Ξάνθη. Ένας τεράστιος και με παγκόσμια αναγνώριση σκηνοθέτης, που έφυγε επίσης πρόσφατα. Ένας από αυτούς που μας έχουν κάνει την τιμή να μας παραχωρήσουν συνέντευξη σε πολύ νεαρή ηλικία και αυτό το συνηθίζουν οι μεγάλοι δημιουργοί, που φροντίζουν να είναι προσιτοί και γενναιόδωροι στους νέους ανθρώπους. Και αυτό χαρακτηρίζει μεγάλες προσωπικότητες, ας μην τον ξεχνάμε.