Την Τετάρτη δημοσιεύσαμε την παρέμβαση του πρώην Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης
Σ. Μελισσόπουλου για την εισαγωγή της μητρικής γλώσσας στα Νηπιαγωγεία που είπε περίπου – το αυτονόητο- ότι δεν μπορεί κάποιος να τοποθετηθεί πριν γνωρίζει τι περιλαμβάνει η πιλοτική εφαρμογή και ότι είναι πρωτίστως θέμα εκπαιδευτικό, άρα απαιτεί ειδικές γνώσεις, αν το ερμηνεύσαμε σωστά, μεταξύ άλλων.

Λες και έδωσε το έναυσμα σε διάφορους πολιτικάντηδες να γελοιοποιηθούν: Οι μισοί προσπαθώντας να προκαταβάλλουν, χωρίς να έχουν καμία σχέση με την εκπαίδευση, πώς θα είναι το πρόγραμμά που θα εφαρμοστεί επειδή έτσι το θέλουν (ιδεολογική εμμονή). Και οι άλλοι μισοί προχώρησαν ακόμη περισσότερο αφού επί φανταστικών σεναρίων για ένα θέμα εκπαιδευτικό -το οποίο πιθανότατα δεν θα καταλάβουν ακόμη και όταν τους το εξηγήσουν- προχώρησαν και στην εξαγωγή συμπερασμάτων, άρα απέκτησαν άποψη πριν την εκφράσουν αυτοί που σχεδίασαν το πρόγραμμα (απλή ηλιθιότητα αστοιχείωτων).

Γράφαμε πρόσφατα, με αφορμή τις ΘΛΕ,  πόσο σοβαρό πρόβλημα εκπροσώπησης έχουν οι επιχειρήσεις και, όσον αφορά στο Καρναβάλι, οι επαγγελματίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σαν απάντηση περίπου και μετά από όλους τους προβληματισμούς των επιχειρήσεων της πόλης η ΟΕΒΕ εξέδωσε μια “εύθυμη” ανακοίνωση που όλα μοιάζουν καλά και ωραία και μοιράζουν συγχαρητήρια σε εαυτούς και αλλήλους.

Αυτή η εικόνα με “πεταλουδίτσες” δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση με τους επαγγελματίες των κλάδων που προβληματίζονται σοβαρά και μελετούν ακόμη και την ίδρυση νέων σωματείων, πλήρως ακομμάτιστων, για να αποκτήσουν φωνή. Τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά από αυτό που φαίνεται ότι παραλίγο να είχαμε εξελίξει μέσα στις ΘΛΕ.

Και είναι ενοχλητικό ότι ενώ οι φορείς κάνουν πολιτικάντικα παιχνίδια και χειροκροτούν ο ένας τον άλλον, οι επαγγελματίες αδιαφορούν πλήρως για την πολιτική διάσταση και τις ανασφάλειες του καθενός και ασχολούνται με τη δουλειά τους. Αυτό είναι και η κατάρα αυτής της πόλης και ίσως το ανεξήγητο για όσα έχει καταφέρει: Εκπροσώπηση της πλάκας και εντυπωσιακή δημιουργία…

Πέρυσι τέτοιες μέρες, παρακολουθώντας την ημερίδα για την κλωστική και την φαρμακευτική κάνναβη στις Βρυξέλλες γνωρίσαμε τη Ζακλίν Πόιτρας, μητέρα επιληπτικής ασθενούς και το Γιώργο Οικονομόπουλο, γιατρό, που εξέφραζαν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι η -μεταξική- ιδεοληπτική απαγόρευση της φαρμακευτικής κάνναβης, στερούσε πολύτιμες θεραπείες από χιλιάδες ανθρώπους.

Πρώτα η βιομηχανική και τώρα πλέον και η φαρμακευτική κάνναβη επιτρέπονται με νόμο ενώ η Ζ. Ποιτρας ήταν μέλος στην ομάδα εργασίας που συστήθηκε στο Υπ. Υγείας. Δεν είναι κατόρθωμα για όσους τη νομοθέτησαν αλλά ήταν πρόβλημα ότι μια αυτονόητη ρύθμιση δεν είχε γίνει εδώ και 80 χρόνια. Επόμενη σημαντική διοργάνωση στο Ευρωκοινοβούλιο είναι αυτή για τα Fake news, που απασχολούν όλο τον πλανήτη πλέον. Ένα αμιγώς δημοσιογραφικό θέμα, το οποίο θα καλύψει το Xanthi2.gr