Οι κινήσεις της κυβέρνησης εδώ και καιρό εμπεριέχουν μια ένταση που είτε μαρτυρά εντυπωσιακή αλλαγή στάσης απέναντι στους δανειστές, είτε προετοιμάζει για εκλογές, εφόσον η παγίδα που επιχειρούν να στήσουν Γερμανία και ΔΝΤ περιέχει μέτρα και αριθμούς που είναι προφανές ακόμη και σε νήπια, πια, ότι δεν βγαίνουν (πόσο μάλλον τα προηγούμενα…) Και η διαχείριση ενός τέτοιου πολιτικού πλαισίου δεν μπορεί να γίνει από αυτή -τουλάχιστον- την κυβέρνηση. 
Το δε τοπικό ΠΑΣΟΚ ήρθε και πάλι στο επίκεντρο της κριτικής για μια λανθασμένη εκτίμηση
σε σχέση με τα μέτρα της κυβέρνησης για τη 13η σύνταξη,  τα οποία χαρακτήρισαν “αλητεία” αλλά στη συνέχεια το κόμμα τους τα ψήφισε, αν και “αλητεία”. Δεν είναι κακό κάποιος να διαφωνεί με το κόμμα του, μπορεί να συμβεί στον καθένα, το πρόβλημα είναι όταν υπάρχει θεσμικός ρόλος αλλά, κυρίως, όταν εκπροσώπηση για ένα ιστορικό κόμμα εγκλωβίζεται στο ναρκισσισμό και τις ρηχές προσεγγίσεις των κοινωνικών δικτύων. Εδώ μιλάμε για πολιτική όμως και αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα.

Η πολιτική είναι λέξη άγνωστη βέβαια για άλλους που τώρα προωθούν τις κόρες τους , μετά τους φορείς-“μαγαζιά”, και σε κόμματα για να συμμετάσχουν σε ψηφοδέλτια. Καλό είναι φυσικά νέοι άνθρωποι να μπαίνουν στην πολιτική αλλά να πηγαίνουν μόνοι τους και να μην τους κουβαλάνε. Θυμόμαστε πάντως τον Σ. Τσιακίρογλου να κατηγορεί τον τέως Πρόεδρο της ΟΕΒΕ ότι διάκειται φιλικά προς το ΣΥΡΙΖΑ (ενώ είναι γνωστό ότι απέχει αισθητά κάτι τέτοιο από την πραγματικότητα) ενώ ο ίδιος προωθεί την κόρη του -που τοποθέτησε στη θέση του- για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και διοργανώνει εκδηλώσεις με τον Α. Σαμαρά !

Και μάλιστα πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που λέγεται ότι ξεκίνησε από την ΠΟΛΑΝ, το 2006 ζητούσε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για να κατέλθει στις Δημοτικές αντί του Χ. Πούλιου αλλά δεν δέχτηκε να το διεκδικήσει από κάλπες, που ζητούσε χρίσμα από το ΣΥΡΙΖΑ όταν το κόμμα του Α. Τσίπρα ερχόταν με ορμή να κυβερνήσει, που προσέγγισε το Ποτάμι μόλις δημιούργησε μια δυναμική το 2014 και που τώρα προωθεί την κόρη του στη ΝΔ μόλις το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη διεκδικεί με αξιώσεις την εξουσία. Μαθήματα πολιτικής ηθικής…

Τέλος, καλό είναι όταν μιλάμε για το μύθο των “επιτυχημένων” που έρχονται να προσφέρουν στα κοινά, να θυμόμαστε το αποτύπωμα του καθενός και τη διαδρομή του, αφού αν δεν μας απατά η μνήμη μας και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα μερίδας του τύπου, ήταν το ίδιο πρόσωπο που όταν έκλεισε τη διαδρομή του και παρέδωσε την ΟΕΒΕ Ξάνθης στο διάδοχό του αυτή ήταν χρεωμένη, με διοίκηση πρωτοδικείου και με δικαστική διερεύνηση για ατασθαλίες και συζητήσεις για δάνεια ιδιωτών στο φορέα…

Για όσα συνέβησαν στο ΕΒΕ, από τη στιγμή που αναμίχθηκε ή στο Δήμο, δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι άλλο καθώς έχουν ήδη ειπωθεί πολλά. Καλύτερη υπηρεσία στο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, από αυτή την εικόνα που εκπέμπουν, όσοι τον αντιπολιτεύονται σφόδρα, δεν θα μπορούσε να προσφέρει κάποιος.