Με μια ανακοίνωσή του ο Δήμος ευχαριστεί εταιρία γάλακτος για την δωρεά 1.320 κουτιών γάλακτος 250 ml για τους μαθητές της ορεινής περιοχής. Καλά μέχρι εδώ και μπράβο σε όποιον νομίζει ότι μπορεί με κόστος 200 ή 300 ευρώ να εκπληρώνει την κοινωνική του ευθύνη, είναι δικό του θέμα. Υπάρχουν αμέτρητες τοπικές επιχειρήσεις που προσφέρουν πολλαπλάσια ποσά σε μια σειρά από κοινωφελείς σκοπούς και όχι απλώς δεν διεκδίκησαν δημοσιότητα για αυτό αλλά, αντιθέτως, ζητούν ανωνυμία.

Αλλά, επιπλέον, όταν μιλάμε για εταιρία που έχει επιδείξει αντεργατική συμπεριφορά και έχει απασχολήσει κατ επανάληψη την τοπική κοινή γνώμη, τη Βουλή, το Υπουργείο Εργασίας και τη δικαιοσύνη για απολύσεις και ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και καταγγέλλεται από τους εργαζόμενους για τρομοκρατία, προφανώς υπάρχει ευθύνη όσων νομίζουν ότι θα “ξεπλένουν” αυτή την αντικοινωνική συμπεριφορά με ένα κουτάκι γάλα των 250 ml…

Μιας και ο λόγος για τα εργατικά θέματα, το σωματεία του Καζίνο στον Έβρο , όπου προΐσταται ο βουλευτής Γρηγόρης Στογιαννίδης κάλεσε σε συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις την περασμένη εβδομάδα. Όμως ο βουλευτής, αν και κυβερνητικός, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα κατηγορώντας την ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης για την αποτυχία της απεργίας την περασμένη Πέμπτη. Αν κυβερνητικός βουλευτής κατηγορεί για αδράνεια στις απεργιακές κινητοποιήσεις, κάτι πάει στραβά στο συνδικαλιστικό κίνημα, σίγουρα.

Το Πίλημα βρέθηκε στο στόχαστρο του Θ. Ξυνίδη την περασμένη εβδομάδα “καρφώνοντας” τη δημοτική αρχή ότι ενημερώνει διαρκώς για τις δραστηριότητές της αλλά δεν ενημέρωσε για την πολυήμερη διακοπή νερού στο Πίλημα. Από την πλευρά του Δήμου ανέλαβε να απαντήσει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι η διακοπή οφειλόταν σε βλάβη και η παροχή εξυπηρετήθηκε προσωρινά με υδροφόρες. Το περιστατικό ανέδειξε για άλλη μια φορά το γεγονός ότι ο εκ Σταυρούπολης, πρώτος Αντιδήμαρχος αναλαμβάνει αρκετά βάρη τον τελευταίο καιρό – και συνεπάκολουθα και τη φθορά της δημοσιότητας- αλλά είναι αξιοσημείωτο ότι οι τόνοι του ήταν και είναι πάντα ιδιαίτερα ήπιοι και κατευναστικοί, ακόμη και αν έχει δεχτεί κριτική.

Οι εκλογές των εκπαιδευτικών για τα ΔΣ των σωματείων τους ολοκληρώθηκαν χωρίς καμία μεταβολή. Αν και αναμενόταν μεγάλη κάμψη για τις δυνάμεις που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, τελικά τα αποτελέσματα δεν είχαν καμία διαφορά σε σχέση με πέρυσι. Βέβαια, είχαν προηγηθεί οι εκλογές των αιρετών, όπου καταγράφηκε μια πτώση, αλλά η διατήρηση ακέραιων δυνάμεων στις εκλογές της ΕΛΜΕ (που διατηρεί άνετα την ηγεσία) και Διδασκαλικό, σε περίοδο κάμψης για το κυβερνών κόμμα, είναι αξιοσημείωτη και ικανοποίησε τους επιτελείς των παρατάξεων.

Οι ατυχείς δηλώσεις, πάντως, συνεχίζονται από νυν και πρώην στελέχη της κυβέρνησης, λες και επιχειρούν να δημιουργήσουν θέματα από το πουθενά. Πριν τις αχρείαστες και λυπηρές δηλώσεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης (που απογοήτευσε όπως σχεδόν όλοι οι ακαδημαϊκοί που ανέλαβαν υπουργεία) υπήρξαν οι δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας για τις αυθαίρετες “καλύβες” του Δέλτα του Έβρου που τίθενται υπό την προστασία του ΥΕΘΑ με την αιτιολογία της προκάλυψης ως αμυντικής γραμμής. Προφανώς στη δική μας συλλογιστική, οι αυθαίρετες βίλες στο μεγαλύτερο υδροβιότοπο της Ευρώπης, δεν έχουν κάποιο ρόλο στην αμυντική θωράκιση της χώρας και κανένα πρόσχημα δεν μπορεί να καλύψει αυτό που είναι,  δηλαδή αυθαίρετα.