fredtitoΣοκαριστικό ήταν το περιστατικό με την κοπέλα που απειλούσε να αυτοκτονήσει στο ίδιο κτίριο που άλλα δυο νέα παιδιά έδωσαν τέλος στη ζωή τους. Οι περίοικοι προσπαθούσαν να την μεταπείσουν και, για καλή της τύχη, όση ώρα την απασχολούσε ο Δημήτρης Ασβεστάς του Le Cafe, δύο αστυνομικοί εκτός υπηρεσίες, ανέβηκαν από την πίσω είσοδο της οικοδομής και κατάφεραν να την ακινητοποιήσουν. 

fredtitoΚαθώς η χώρα αποχαιρετά τον πλέον έντιμο, σεμνό και αξιοπρεπή πολιτικό που πέρασε τις τελευταίες δεκαετίες, ας ανατρέξουμε στη δική μας μνήμη από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ήταν ο πρώτος χρόνος της θητείας του, το 1995,  όταν ο Κωστής Στεφανόπουλος βρέθηκε στην Ξάνθη, στη Γλαύκη και στη Σταυρούπολη ακολουθούμενος από δεκάδες δημοσιογράφους της Αθήνας. Δεν έκανε όμως δηλώσεις σε κανένα και οι δημοσιογράφοι είχαν απογοητευτεί. Όμως, έξω από το Δημαρχείο της Σταυρούπολης, στη θέα ενός νεαρού ρεπόρτερ, μας έκανε την τιμή να “σπάσει” αυτή του τη γραμμή και έκανε μια δήλωση πολύ προσεκτική για την πλειονότητα και τη μειονότητα της περιοχής, η πρώτη από αρχηγό του Κράτους, λίγους μήνες μετά την πτώση της μπάρας.

Ο πλέον γνωστός  φίλος του εκλιπόντος Προέδρου στην Ξάνθη ήταν, ως γνωστόν, ο Γιάννης Χρηστίδης από τα χρόνια της ΔΗΑΝΑ. Ο οποίος μας εξηγούσε κάποτε, όταν ο Στεφανόπουλος αποχώρησε από την πολιτική και πριν αναλάβει την Προεδρεία, πόσο απλός και σεμνός ήταν και περιέγραφε μια από τις επισκέψεις του στην Ξάνθη σε δύσκολους καιρούς με ένα μικρό φιατάκι. Και τότε όπως και τώρα πάντως έλεγε πόσο περήφανος και “πλούσιος” έγινε από τη γνωριμία του με τον Κωστή Στεφανόπουλο.

fredtitoΔύο διαρροές στην ψηφοφορία για το έργο της Σάρδεων παρατηρήθηκαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας για την πλειοψηφία με τις Ειρήνη Πυρνάρη (όχι πρώτη φορά) και Αλεξία Γκιρτζίκη. Πάντως δεν φαίνεται να έχει πολιτικό συμβολισμό αλλά καθώς πρόκειται για δύο δικηγόρους, ζήτησαν πιο επαρκή νομική τεκμηρίωση και για αυτό ψήφισαν λευκό.

Πάντως 2 ώρες στη συνεδρίαση της προηγούμενης Δευτέρας και άλλες 2,5 ώρες σε αυτή τη συνεδρίαση μάλλον αποτελούν ρεκόρ συζήτησης για ένα θέμα πρωτοκόλλου παραλαβής. Και μάλλον ξεπέρασαν σε χρόνο το πρωτόκολλο αυτής της περιόδου και την κόντρα για το αν είχε παραλειφθεί ή το πρωτόκολλο της περιόδου 2006-2010 για ένα έργο που φαινόταν να έχει γίνει σε άλλο Δήμο.

Ο Μανώλης Τσέπελης κάλυψε υπηρεσία και δημοτική αρχή για το πρωτόκολλο της οδού Σάρδεων αλλά δεν παρέλειψε να αφήσει και μια μομφή λέγοντας πως η επέκταση της οδού Σάρδεων υπήρξε έργο-σταθμός της περιόδου του Μιχάλη Στυλιανίδη που έδωσε πνοή στην πόλη.