fredtito

Mια σατυρική του facebook, το δημοφιλές Κουλούρι, δημοσίευσε την Κυριακή μια σατυρική είδηση για σκέψεις του βουλευτή Χ. Ζεϊμπέκ να αγοράσει εξοχικό κοντά στη Λ.Αλεξάνδρας, στους Αμπελόκηπους. Το σκωπτικό αυτό χιούμορ ήταν ένα “δούλεμα” για τους φίλους του ΠΑΟ μετά τη νέα ήττα από την Ξάνθη στη Λεωφόρο καθώς “εξοχικά” αποκαλούνται στον αθλητισμό οι έδρες που κάποιος αντίπαλος παραβιάζει συνεχώς.

Το απίθανο της υπόθεσης, που προκάλεσε εκνευρισμό τους ΣΥΡΙΖΑίους ήταν ότι κάποιοι δεν αντιλήφθηκαν το αστείο και το αναπαρήγαγαν στο ίντερνετ ως πραγματική είδηση. Εκτός από την ανικανότητα να αντιληφθούν το χιούμορ δεν τους έκανε εντύπωση ότι το άρθρο έγραψε για “εξοχικό”στο κέντρο της Αθήνας.

Όμως το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχουν μειωμένης αντίληψης, αυτό είναι γεγονός, το βλέπομε δίπλα μας αλλά είναι και αυτοί συνανθρωποί μας που έχουμε τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις και η ψήφος μας έχει την ίδια βαρύτητα. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι αυτοί παριστάνουν και τους δημοσιογράφους…

20161018_123204Φωτογραφίες από ΙΧ και μάλιστα υπηρεσιακά, σε κάποιες περιπτώσεις, που κάνουν κατάληψη στο πεζοδρόμιο και τις ράμπες της οδού Σάρδεων, στο ύψος της οδού Πανόρμου (ΔΕΥΑΞ) έστειλε συμπολίτης. Πράγματι σε ένα δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας, όπως έιναι ειδικά το νέο τμήμα, οι πολλοί συμπολίτες που περπατούν ή τρέχουν καθημερινά αλλά και τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο το πρωί αδυνατούν να κατεβούν στο οδόστρωμα.

20161018_123215Ας μην ξεχνάμε ότι λίγες εκατοντάδες μέτρα από εκεί, έχουμε θρηνήσει ένα συμπολίτη ακριβώς για αυτό το λόγο. Μακάρι να μην υπήρχε καν αυτό το φανάρι που διακόπτει το δρόμο και να υπήρχε μια υπόγεια διάβαση ή μια πεζογέφυρα σε εκείνο το δρόμο γιατί είναι στην ουσία, ένας διεθνής δρομος. Για την πεζογέφυρα ποτέ δεν είναι αργά αλλά για την ώρα ας φροντίσουν οι ιδιοκτήτες να μην καταλαμβάνουν πεζοδρόμια και ράμπες (όπως συστηματικά συμβάινει στην παλιά Σάρδεων)

fredtito

H στήλη βρίσκεται εκτός Ξάνθης για μια σημαντική συνάντηση δημοσιογράφων για την ερευνητική δημοσιογραφία και τη συκοφαντική δυσφήμιση στον Τύπο. Ό,τι πρέπει δηλαδή για εμάς και είναι απολύτως εύστοχος ο συνδυασμός γιατί όσοι εκτίθενται στην ερευνητική δημοσιογραφία είναι ευάλωτοι σε δικαστικές περιπέτειες.

Είναι μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Δημοσιογράφων που το διοργανώνει σε συνεργασία με τη Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελευθερίας στα ΜΜΕ και την Ένωση Συντακτών ως συνεργάτη για την Ελλάδα. Βέβαια στην Ελλάδα τα αυτονόητα, πια, στη δημοσιογραφία δεν είναι δεδομένα και αυτή η διολίσθηση είναι άγνωστο που θα φτάσει. Για τα δικαστικά πάντως θα έχουμε σύντομα νέα.