fredtito

Το τσίρκο της Χ.Α. εμφανίστηκε στην Ξάνθη με τις γνωστές παρωδίες και με την υποστήριξη των μιντιακών τους “εργολάβων” στην Ξάνθη. Από την πλευρά του ο Δήμος Ξάνθης χειρίστηκε άψογα την υπόθεση αρνούμενος να τους εντάξει στο πρωτόκολλο, ως όφειλε. Σε σχέση με τις ανοησίες που ακούστηκαν, η εκπροσώπηση της κυβέρνησης δεν έχει καμία σχέση με τους βουλευτές, κατά το Σύνταγμα που διαχωρίζει τη νομοθετική από την εκτελεστική εξουσία (Σύνταγμα και ΧΑ άλλωστε είναι έννοιες ασύμβατες)  Επίσης η  Βουλή, αν το επιθυμεί, ορίζει εκπρόσωπο σε κάθε εορτασμό

Φυσικά δικαίωμα κάθε πολίτη, ακόμη και του φασίστα, είναι να παρίσταται και να εορτάζει ό,τι θέλει. Αλλά καθήκον κάθε δημόσιου προσώπου, πολιτικής ή κρατικής αρχής είναι να προστατεύει τις δημοκρατικές αξίες και να διαχωρίζεται από ΧΑ και νεοναζί, στο πλαίσιο του συνταγματικού τόξου. Ως προς τους τοπικούς που -σε προφανή συνεννόηση – έχουν αναλάβει την προβολή της ΧΑ, είναι δικό τους πρόβλημα. Και λόγω βλακείας και εμμονών, μάλλον προσφέρουν πολύ καλές υπηρεσίες στο ΣΥΡΙΖΑ όταν επιχειρούν να επιτεθούν στην κυβέρνηση ή τους βουλευτές τους, ταυτισμένοι απόλυτα με τους νεοναζί και την ακροδεξιά.

fredtito

Αλλά, με την ευκαιρία, το θέμα είναι να ψαχτούν αρκετοί για την ταυτότητα όσων συνομιλούν επισήμως ή υπογείως – όπως αποδεικνύεται από έγγραφα- με τη Χ.Α…. Σε ένα άλλο επίπεδο, όταν το Επιμελητήριο και ο Δήμος Τοπείρου τους δέχονται στα γραφεία τους, μιλούν και φωτογραφίζονται με τους χρυσαυγίτες, τότε συμβάλλουν συνειδητά στο πολιτικό ξέπλυμα της συμμορίας των δολοφόνων.

Ο Δήμος Ξάνθης πιστώνεται τη θετική αντίδραση και την άρνηση στους Χρυσαυγίτες, όχι μόνο στους τύπους αλλά και στην πολιτική ουσία των ενεργειών του. Καιρός να αντικαταστήσει και τα κείμενα στην εκφώνηση της παρέλασης με κάτι φυσιολογικό αντί των ανούσιων “θούριων” του ’50 και του ’60. Καιρός είναι επίσης να αποκαταστήσει στα κείμενα και την ιστορία χωρίς να κρύβει τον πρώτο Δήμαρχο μετά την απελευθέρωση αντί της βολικής εκδοχής που χρησιμοποιεί. Δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου, εξάλλου αν ειπωθεί η αυτονόητη αλήθεια που καταγράφουν όλοι οι ιστορικοί της πόλης. (και που ήδη ο Δήμος έχει αποκαταστήσει)

fredtitoΗ παραίτηση του Γιώργου Μπατζακίδη, λίγες ώρες μετά τα σχόλιά μας, τη Δευτέρα, μάλλον επιβεβαίωσε αυτό που είχαμε γράψει ότι προφανώς δεν επιθυμεί να είναι μέρος αυτής της παρακμιακής πολιτικής και θεσμικής εκπροσώπησης που παρατηρείται στην περιοχή. Πρακτικά, φωτογραφίζει μια συγκεκριμένη παρέα, ωστόσο αυτή η κριτική “παίρνει μπάλα” όλους τους αιρετούς της περιοχής.

Δεν έχει άδικο αλλά είναι άγνωστο ποιος θα μείνει να προσπαθήσει μέσα σε αυτό το τοπίο που περιγράφει με όσους λυμαίνονται την περιοχή για χρόνια.  Πάντως παραμένει ενεργός και ανήσυχος πολίτης, το στίγμα του οποίου δεν διαγράφεται και θα συνεχίσει να είναι αισθητό. Συχνά χρησιμοποιείται η φράση ” για λόγους ευθιξίας” παραπλανητικά. Στην περίπτωση αυτή που κάποιος αποχωρεί αυτοβούλως για ηθικούς λόγους, τότε η φράση αυτή έχει ειλικρινές περιεχόμενο.

fredtitoΩς προς την ημερίδα-φιάσκο, είναι πια ξεκάθαρο τι έχει γίνει και ποιο το μερίδιο των ευθυνών του ΕΒΕ. Αλλά η επιστολή που έστειλε το πρωί της Δευτέρας στα μέλη του ο φορέας ήταν απολαυστική: “Ανακαλούμε την πρόσκληση….κλπ κλπ”. Θα ήταν πιο εύστοχο πάντως αν έγραφαν: “Σε σχέση με την πρόσκληση που αποστείλαμε την 30-09-2016, είπαμε-ξείπαμε” (Αν ο Γ. Μπατζακίδης στην επιστολή παραίτησης εννοούσε ότι έπρεπε να συνεργάζεται με αυτούς τους τύπους, δικαίως παραιτήθηκε…)

fredtitoΕίχε γίνει μεγάλος ντόρος πριν από καιρό με τις λίστες των μεγαλοοφειλετών και τα ονόματα από την Ξάνθη. Όπως ήταν προφανές και τότε,  ελάχιστες ελπίδες έχει το δημόσιο να εισπράξει από αυτές αν και είχαμε παρατηρήσει ότι ανάμεσά τους ήταν αρκετοί “λαοπρόβλητοι” επιχειρηματίες για το “succes story” των οποίων μας είχαν “ζαλίσει” για χρόνια διάφοροι γραφικοί.

Ανεξάρτητα αν το δημόσιο θα κερδίσει ποτέ κάτι από αυτές τις απάτες – τις οποίες επιδοτούσαν οι αναπτυξιακοί νόμοι και παρέλασαν υπουργοί και υφυπουργοί για να της διαφημίσουν και να τις εγκαινιάσουν – κάποιες φτάνουν στη δικαιοσύνη. Ο λόγος για “κοσμικούς” και μη “κοσμικούς” μεγαλοεπιχειρηματίες που βρίσκουμε κατηγορούμενους -και σήμερα- στο Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής για φοροδιαφυγή ιδιαίτερα μεγάλων ποσών.

fredtitoΣχεδόν κανείς δεν γνώριζε για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, που τερμάτισε στο θρυλικό αγώνα Σπάρταθλον και αρκετοί επικοινώνησαν μαζί μας μετά το δημοσίευμα την Κυριακή Εκτός του ότι δεν γνώριζαν ότι είναι ξανθιώτης από το Δαφνώνα που έχει ζήσει πολλά χρόνια στη Σουηδία, ήταν και εντελώς άγνωστο ότι έχει αγωνιστεί ως τερματοφύλακας στην ΑΕΚ πριν από μερικές δεκαετίες. Και αυτό που σίγουρα δεν ξέρουν είναι πως  ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο Γιώργος Γρηγοριάδης και ο γνωστός καλλιτέχνης Γιάννης Σαββιδάκης είναι οι εμπνευστές του φεστιβάλ “Δημήτρεια Δαφνώνα” το μακρινό 1999…