fredtitoΝέα, πολύ δυσάρεστη είδηση των ημερών η περιπέτεια με την υγεία της συζύγου του Δημάρχου Ξάνθης. Η σύζυγος του Χ. Δημαρχοπουλου, Άννυ, μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε το Σάββατο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ξάνθη και στη συνέχεια στη Νευρολογική του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, όπου εγχειρίστηκε με ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Η κατάστασή της κρίνεται κρίσιμη αλλά σταθερή και νοσηλεύεται στην εντατική. Η οικογένεια του Δημάρχου περνά δύσκολες στιγμές και, όταν υπάρχουν τέτοια θέματα, η πολιτική περνά σε δεύτερο πλάνο.

fredtito

Το Επιμελητήριο κατάφερε για πολλοστή φορά να εκτεθεί.  Αυτό δεν είναι είδηση, από μόνο του και το αρνητικό είναι ότι ενέπλεξε το Πανεπιστήμιο και την Περιφέρεια από το πουθενά. Προφανώς και η εκδοχή που παρουσιάζει το Επιμελητήριο για τον καθηγητή Ευθυμίου που , πρακτικά, εξαπάτησε το φορέα είναι αρκετά πιστευτή και πιθανότατα είναι η πραγματικότητα. Αλλά επίσης προφανέστατα, δεν φταίει το xanthi2.gr που κατηγορήθηκε επειδή κατέγραψε τις ειδήσεις αλλά το ίδιο το Επιμελητήριο.

Αφού επισημάνουμε το γεγονός ότι πολλοί επιχείρησαν να “θάψουν” την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου και το γεγονός ότι το ΕΒΕ αντέδρασε με 24 ώρες καθυστέρηση, η εκδοχή του είναι όντως πιστευτή όπως και ο χαρακτηρισμός για “ελαφρότητα” του καθηγητή από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή και συνδιοργάνωση του ΕΒΕ και στο τέλος οδήγησε σε ένα φιάσκο ερήμην των υπολοίπων. Αλλά η λέξη “ελαφρότητα” -τουλάχιστον- χαρακτηρίζει και το ΕΒΕ

%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-1%ce%b7-%cf%8c%cf%88%ce%b7Για το γεγονός ότι δέχτηκε να είναι συνδιοργανωτής σε μια ημερίδα για την “αειφορική ανάπτυξη της Θράκης” και δεν αντέδρασε που σε αυτή εμφανίζονται συνδιοργανωτές (εκτός από το Πανεπιστήμιο και την Περιφέρεια που έχουν θεσμική αποστολή) η Ένωση Αποστράτων, μια πατριωτική – κομψά- οργάνωση της Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού, που η σχέση τους με την αειφορική ανάπτυξη εξαντλείται στην “εντυπωσιακή” αφίσα, που έγινε ανέκδοτο στο facebook. Υπάρχει φυσικά τεράστια ευθύνη για το γεγονός ότι συνεχίζει με εμμονή την λογική “πέτρες-ξύλα”, “όλα τα σφάζω”, χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί ότι με αυτούς τους φορείς, ακόμη και αν είχε γίνει η εκδήλωση θα ήταν μια παρωδία.

Πάντως, με βάση την κοινή λογική, όταν το ΕΒΕ στέλνει στα μέλη του προσκλήσεις για μια εκδήλωση – φιάσκο, την οποία αγνοούν οι μισοί διοργανωτές, σίγουρα δεν φταίει ούτε το xanthi2.gr, ούτε αυτός που εξαπάτησε – με βάση την επικρατούσα εκδοχή- το ΕΒΕ, αλλά ο φορέας που στέλνει τις προκλήσεις. Οπότε μια συγνώμη στα μέλη του θα ήταν τουλάχιστον επιβεβλημένη. Για νοήμονες, τουλάχιστον…

fredtitoΜέσα σε όλα τα άλλα ο Πρόεδρος του ΕΒΕ ξεκίνησε μια νέα κόντρα με τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕ Γιώργο Μπατζακίδη (πρακτικά έχει ανοίξει κόντρες με όλους τους ξανθιώτες εκτός από την πολιτική του παρέα). Μέσα σε αυτή τη διαμάχη που ξέσπασε, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ, στη διάρκεια της σύσκεψης για τον τουρισμό έκανε λόγο για πρόθεσή του να παραιτηθεί από την Προεδρεία της Ομοσπονδίας.

Η εκτίμησή μας είναι ότι προφανώς του προκαλεί αποστροφή το γεγονός ότι πρέπει να έρχεται σε επαφή με όλους αυτούς τους “σωτήρες” της επιχειρηματικότητας και τους πολιτικούς “γίγαντες” και φαίνεται μάταιο αλλά, ίσως, και λόγω του εσωτερικού πολέμου που φαίνεται να δέχεται από την “οικογένεια Τσιακίρογλου” όπως μαρτυρούν οι αναφορές κάποιων με αυτή την ορολογία, παρότι ο Γ. Μπατζακίδης δεν προβαίνει σε καμία δήλωση για το θέμα.

fredtitoΠρακτικά, όμως, αν έφευγε από την ηγεσία της Ομοσπονδίας θα άφηνε το πεδίο ελεύθερο για να δρουν ανενόχλητοι -ειδικά τώρα που έχουν πέσει οι μάσκες- όλοι όσοι αντιλαμβάνονται τους φορείς ως “μαγαζάκια”, τα οποία λυμαίνονται οι “παρέες” τους. Όπως και όλη την Ξάνθη για χρόνια, με προφανή αποτελέσματα γύρω μας και με τη βοήθεια των κάθε λογής “λαγών”, που εμφανίζονται την κατάλληλη στιγμή.

Αν σε κάτι όμως έχει δίκιο είναι ότι κανείς σοβαρός άνθρωπος εδώ και πολλά χρόνια δεν καταδέχτηκε να ασχοληθεί με τα κοινά έχοντας την υποχρέωση να συνυπάρχει με την παρακμή της Ξάνθης. Πράγματι σε αυτή την περιοχή, οποιοσδήποτε διαθέτει στοιχειώδη συγκρότηση, μετά από λίγο καιρό, αντιλαμβάνεται ότι είναι μάταιο ακόμη και να αντιπαρατεθεί με αυτή την αποκρουστική κατάσταση και εγκαταλείπει τη μάχη αν σέβεται τον εαυτό του. Σε αυτό δεν θα διαφωνήσουμε.