659 kg κιλά όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα συνελήφθησαν τρεις (03) ημεδαποί.

Συγκεκριμένα,  μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε στο λιμενίσκο Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης, φορτηγό στο οποίο τρεις άνδρες ηλικίας 34, 38 και 42 ετών αντίστοιχα, φόρτωναν όστρακα από σκάφος τύπου μπλάβας, ο χειριστής του οποίου μόλις  αντιλήφθηκε την παρουσία των στελεχών του Λιμενικού, τράπηκε σε φυγή.
Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω έρευνα, όπου κατόπιν επισταμένης ζύγισης – μέτρησης των οστράκων, διαπιστώθηκε ότι διακινούσαν λαθραία συνολικά τριάντα δύο σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα και του είδους τελλίνα,  συνολικού βάρους  εξακοσίων πενήντα εννέα κιλών.
Επιπρόσθετα, το σύνολο των αλιευμάτων δεν συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα αναφορικά με την προέλευσή τους, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά και κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, σύμφωνα με βεβαίωση του Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι τρεις άνδρες και αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου ο χειριστής του σκάφους.