fredtito

Η συναίνεση δεν βρέθηκε για τη διαδικασία της βράβευσης προσωπικοτήτων της Ξάνθης στα Ελευθέρια και, πράγματι, ο θεσμός βγήκε τραυματισμένος από αυτή τη διαδικασία. Έκανε αίσθηση πάντως το σχόλιο που έγινε για τη φράση που ακούστηκε  ως λόγος βράβευσης,  ότι κάποιος “ήθελε πολύ να βραβευτεί”. Δεν ξέρουμε τι ανταποκρίνεται στην αλήθεια και τι όχι αλλά από την τροπή της συζήτησης και των ψήφων στο Δημοτικό Συμβούλιο οι τιμώμενοι μάλλον θα είναι προβληματισμένοι φέτος.

Φυσικά δεν θα μπούμε στη διαδικασία να κρίνουμε υπέρ ή κατά και θα ήταν τεράστια αγένεια. Απολογιστικά όμως μπορούμε να πούμε ότι  από τη στιγμή που κάποιοι τα διέρρευσαν (συνήθως το κάνουν κάποιοι γελοίοι που αφήνουν το τηλέφωνο σε ανοιχτή ακρόαση) όλα τα πρόσωπα υπέστησαν τη διαδικασία να συζητούν κάποιοι τα ονόματά τους δημοσίως και να κρίνουν υπέρ ή κατά. Και αυτό για κάποιους από τους τιμώμενους ήταν πολύ άδικο.

fredtitoΣοβαρή η επισήμανση Ξυνίδη ότι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ωραιοκάστρου είναι ταυτόχρονα και ιδιώτης εκπαιδευτής επ αμοιβή, διοργανώνοντας σεμινάρια για τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΞ. Το πολιτικό ζήτημα αναλύθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για κάποιον που παρακολουθεί για χρόνια την αυτοδιοίκηση, η μεγάλη εικόνα είναι οι “στελεχάρες”, που έχουν φορτωθεί στην αυτοδιοίκηση ως “τεχνοκράτες” και έχουν αναπαράγει όλα αυτά τα χρόνια τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις της διοίκησης.

fredtitoΑν κρίνει κανείς από την ανακοίνωση Ανταμπούφη που παίρνει το νήμα από εκεί που το άφησε η μήνυση Ξυνίδη καθώς και ότι οι δύο παρατάξεις βάλλουν σκληρά κατά του Δημάρχου για την ίδια, πολυσυζητημένη κανονιστική, ίσως να σημαίνει ότι οι διαταραγμένες σχέσεις μεταξύ Ανταμπούφη – Ξυνίδη είναι σε φάση εξομάλυνσης. Πάντως κακές παραμένουν οι σχέσεις της μείζονος αντιπολίτευσης με το Γιώργο Κολλάρο, όπως φάνηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης και τις βαριές εκφράσεις που ακούστηκαν και δεν ανακλήθηκαν (και από την παράταξη Μπένη, όπως φάνηκε)

xynidis-mpenis-kamaridisΠαραμένει πάντως σε ισχύ η τριπλή συμμαχία Ξυνίδη-Μπένη-Καμαρίδη, όπως μαρτυρά και η φωτογραφία του ανάρτησαν οι ίδιοι και εικονίζονται να συζητούν πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με προφανή σκοπό να συντονίσουν τη στάση τους, όπως έχει γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν

fredtito

Ως προς την ουσία η ανακοίνωση Ανταμπούφη για την -ταλαίπωρη- Κανονιστική απόφαση για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους υποστηρίζει ότι υπάρχει αλλοίωση και σε δεύτερη παράγραφο. Αυτή η αλλαγή δεν έγινε αντιληπτή από την παράταξη Ξυνίδη που ήδη ασχολήθηκε (ψάχνοντας το άλλο μεγάλο θέμα του Κυβερνείου προφανώς) και κατέθεσε μήνυση αλλά η λεπτομέρεια είναι πολύ μικρή και χρειάζεται προσεκτική ανάγνωση λέξη προς λέξη.

Η ανακοίνωση Ανταμπούφη κάνει λόγο για “ταχυδακτυλουργίες” από την πλευρά της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Αν έχουμε εντοπίσει σωστά την αλλαγή σε σχέση με το πρωτότυπο, φαίνεται να εννοεί το γεγονός ότι στη δημοσιευμένη απόφαση και στην παράγραφο για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο πεζοδρόμιο της Βασ. Κωνσταντίνου,  ενώ αρχικά υπήρχε όριο στην τράπεζα Eurobank, αυτό έφυγε στη συνέχεια. Αν εννοεί αυτό, πράγματι σχετίζεται με την παράγραφο που κατηγορεί η πλευρά Ξυνίδη ότι απαλείφθηκε και αφορούσε το τμήμα από την Eurobank προς τη Στοά Νούση.

2016-09-27-09-59-501
To επίμαχο απόσπασμα