orfanidisΈφυγε από τη ζωή ένας γνωστός βετεράνος ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, ο Κώστας Ορφανίδης, μέλος μια θρυλικής φουρνιάς παικτών της Ξάνθης. Ο φυσικός ηγέτης εκείνης της ομάδας, ο Κώστας Νεοχωρίτης, έγραψε στο facebook: “Έφυγε από την ζωή ένας από τους δυναμικούς παίχτες ,ένας αξιόλογος άνθρωπος,ένας φίλος …..καλό ταξίδι Κώστα Ορφανίδη..θα ζείς στην καρδιά και στο μυαλό μας πάντα!”

fredtitoΣε δήλωσή του στο xanthi2.gr ο Ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος αναφερόμενος στην εξαγγελία του Κ. Μητσοτάκη για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% αναφέρθηκε στη διττή διάσταση που έχει καθώς θα ενδυναμώσει τον κλάδο των κατασκευών, που είναι πολύτιμος για την ελληνική οικονομία. Βέβαια καθώς ο Γ. Κύρτσος δεν είναι από αυτούς που μιλάνε αόριστα και πολιτικάντικα κοστολόγησε αυτή την εξαγγελία.

Και την εκτίμησε σε πραγματικούς αριθμούς σε 700 εκατ. Ευρώ που πρέπει να βρει ως ισοδύναμα και να κόψει από τον Προϋπολογισμό o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αυτό είναι το δύσκολο καθώς το ποσό αυτό μοιάζει τεράστιο για να πει κάποιος ότι θα εξοικονομήσει «γενικώς» από περικοπές. Αυτά τα λάθη άλλωστε έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, με το ελαφρυντικό της άγνοιας. Που όμως δεν μπορεί να την επικαλεστεί κάποιος τώρα.

fredtitoΣτην Ξάνθη εξάλλου βρέθηκε πρόσφατα κλιμάκιο της ΝΔ για να ασχοληθεί με τα αναπτυξιακά, κυρίως, ζητήματα της περιοχής. Εντυπωσιακό σημειολογικά, ότι βρέθηκε στην επένδυση του ομίλου Πλαστικών στο Εράσμιο. Δηλαδή μια “σημαία” της περιόδου Ξυνίδη ο οποίος είχε πάρει προσωπικά το εγχείρημα της γεωθερμίας με το  νομικό πλαίσιο και τις επενδύσεις  αλλά είχε ανταλλάξει και πολλά κοσμητικά επίθετα και επιθέσεις με τη ΝΔ, όχι πολλά χρόνια πριν…

fredtitoΑπό την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά τις προσυνεδριακές του διαδικασίες και τοπικά. Στην ανοιχτή συνάντηση της Τετάρτης παραβρέθηκε το μέλος της Νίκος Σκορίνης. Άλλοτε φίλος του Σ. Τσιακίρογλου, τις εποχές που διεκδικούσε χρίσμα ή θέσεις στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά στη συνέχεια ταυτίστηκε με την κριτική των αστικών κομμάτων εναντίον του κυβερνώντος κόμματος (έτσι για να μην ξεχνάμε γενικώς το πολύ πρόσφατο παρελθόν…)

Στην κοινή γνώμη κυριαρχεί η προφανής, και μάλλον προσεκτικά σχεδιασμένη, τακτική για την επίθεση σε θεσμούς και πρόσωπα που εκ του ρόλου τους αντιστρατεύονται την κυβέρνηση ή το κράτος δικαίου, κατά μία άλλη ανάγνωση. Πολιτικά πάντως, αυτό στο οποίο επενδύει η κυβέρνηση είναι ότι δεν θα βρεθεί κανείς να κλάψει ούτε για καναλάρχες ή εργολάβους, ούτε για το Βγενόπουλο, ούτε για το Ντογιάκο,  ούτε φυσικά για το…Στουρνάρα. Και μάλλον εκεί ποντάρει για να “καθαρίσει” το τοπίο, όπως είναι προφανές αφού όλοι καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται ένα επιχειρηματικό, πολιτικό και, κυρίως, κοινωνικό restart.

fredtitoΠαράδοση στους παραολυμπιονίες της κολύμβησης φαίνεται ότι δημιουργεί η Θράκη καθώς ο μόλις 17 ετών Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης από τις Φέρες, σε ένα εκπληκτικό αγώνα πήρε το χρυσό μετάλλιο τους Παραολυμπιακούς του Ρίο με ρεκόρ αγώνων και συγκίνησε όλη τη Θράκη με την προσπάθειά του.