fredtitoΟ Δήμος Ξάνθης είχε την ατυχία να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας για τον πολιτισμό και τον τουρισμό με το Δήμο Ωραιοκάστρου μόλις ξέσπασε η υπόθεση με την κατάπτυστη επιστολή του Συλλόγου Γονέων ενός σχολείου του Ωραιοκάστρου που κατέκτησε το παγκόσμιο βραβείο ρατσισμού και κέρδισε την αποδοκιμασία όλων των πολιτικών χώρων. Αλλά υπάρχει κάτι ακόμη πιο αρνητικό και δεν είναι από το βίντεο που αποκαλύφθηκε χθες και δείχνει τον Δήμαρχο -αυτόν που ήρθε στην Ξάνθη και υπέγραψε το μνημόνιο προχθες- να προτρέπει έμμεσα τους κατοίκους να “ανοίξουν κεφάλια”  !

Μπορεί να είναι μια κακή σύμπτωση για το Δήμο Ξάνθης αλλά δεν παύει να είναι μια άβολη στιγμή. Αν θέλουμε πάντως να σκεφτούμε πιο βαθιά, το ερώτημα είναι γιατί υπάρχει αυτός ο “καημός” για το Δήμο του Ωραιοκάστρου, ποιος είναι ο “πολιτισμός” που μπορεί να ανταλλάξει με το συγκεκριμένο Δήμο, αλλά κυρίως, ποιος είναι ο τουρισμός που διαθέτει ο Δήμος Ωραιοκάστρου για να είναι αντικείμενο μνημονίου. Απλώς ερωτήματα.

fredtitoΣτα θετικά της ημέρας η διαγράμμιση που ξεκινά ο Δήμος για τα τραπεζοκαθίσματα. Κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να πει ότι είναι μια αντίδραση μετά τις εξελίξεις που υπήρξαν με το Κυβερνείο. Η αλήθεια είναι πάντως ότι οι επιχειρηματίες των καφε μπαρ, το είχαν ζητήσει από τη δημοτική αρχή. Το μόνο πρόβλημα είναι το αισθητικό ζήτημα στην Παλιά Πόλη και ίσως πρέπει να αναζητηθεί μια πιο κομψή λύση για την αναγκαία οριοθέτηση.

fredtitoΤην ίδια ώρα στη χώρα συμβαίνουν συνταρακτικά πράγματα, παρότι η στήλη βρίσκεται αρκετά μακριά, για την κάλυψη της ολομέλειας του ΕΚ στο Στρασβούργο. Τηλεοπτικός σταθμός ενοχλήθηκε που οι αναρχικοί στα Εξάρχεια αποφάσισαν να διωξουν τους εμπόρους ναρκωτικών. Ο Δήμαρχος της Θάσου έκανε δηλώσεις και σημειώνει οτι οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού ξεκίνησαν ήδη να υλοποιούνται στο νησί (δεν το δημοσιεύουμε γιατί μοιάζει να είναι φιλοκυβερνητική προπαγάνδα, ας περιμένουμε και άλλες πράξεις).

Επίσης ο συνάδελφος Κώστας Βαξεβάνης δικαιώθηκε στη δίκη με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, άρα είναι αλήθεια όλα όσα έχει αποκαλύψει εδώ και χρόνια για τα οικονομικά εγκλήματα που γονάτισαν μία χώρα και συγκλόνισαν άλλη μία. Υπάρχουν και άλλες συναταρακτικές εξελίξεις, αλλά αυτές θα τις αποκαλύψουμε, μόλις επιβεβαιωθούν και επιστρέψουμε από το εξωτερικό.

fredtitoΒιάστηκαν και ίσως χάρηκαν κάποιοι να υιοθετήσουν μια καταγγελία για το Διοικητή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Αδαμίδη περί πειθαρχικής δίωξης που διέταξε σε βάρος γιατρού, κάτι που διέψευσε άμεσα σημειώνοντας ότι η μόνη δίωξη που έχει υπογράψει είναι αυτή για τον γιατρό που έπαιρνε φακελάκια. Βέβαια, όπως καταλαβαίνουν όσοι γνωρίζουν τον βόθρο του τοπικού τύπου, η αλήθεια σε αυτές τις περιπτώσεις έχει ελάχιστη σημασία… (και ενώ εκτυλίσσεται μια από τις βρώμικες και ξεδιάντροπες επιθέσεις σε βάρος πολιτικού προσώπου αλλά ουδείς βρέθηκε να αντιδράσει, μέχρι να φτάσει η μπόχα του βόθρου στους ίδιους αλλά τότε θα είναι αργά.)

Το βίντεο με το Δήμαρχο Ωραιοκάστρου