fredtitoH ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι που ξάφνιασε γιατί δεν υπήρχε κάποια συγκεκριμένη αφορμή. Πέρα από τα κεντρικά ζητήματα, τοπικά φαίνεται πως ήθελαν να έχουν καταγεγραμμένο σε ένα πολιτικό κείμενο (σπάνιο για την πολιτική πια) το δικό τους στίγμα αλλά και να οριοθετήσουν/περιγράψουν ένα συγκεκριμένο κύκλο πολιτικών και προσωπικών συμφερόντων με τις προεκτάσεις του στην περιοχή της Ξάνθης, όπως το αντιλαμβάνονται από την οπτική τους. (αυτό δεν ήταν πρωτότυπο)

Μέσα σε όλα αυτά, “κάρφωσαν” και τις προσωπικές επιχειρηματικές περιπέτειες του Προέδρου του Επιμελητηρίου με την άδεια του καταστήματός του -που δυστυχώς για τον ίδιο έχει φροντίσει να τις κοινολογεί παντού- αλλά και να κάνουν γνωστό το απίθανο κατόρθωμα του Προέδρου ενός φορέα ο οποίος μήνυσε τους βουλευτές, τους οποίους στη συνέχεια καλούσε σε “συσκέψεις” για τα προβλήματα της περιοχής !

Ηfredtito μήνυση ήταν γνωστή σε μας από καιρό αλλά δεοντολογικά δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε το περιεχόμενό της. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο Σ. Μωραΐτης μήνυσε και…εμάς (!) με την ίδια αναφορά του επειδή είχαμε δημοσιεύσει την ανακοίνωση που είχαν βγάλει από το ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την κοινοβουλευτική ερώτηση για την Αναπτυξιακή ! Από όλα τα ΜΜΕ της περιοχής που τη δημοσίευσαν δηλαδή (ακόμη και αυτά στων οποίων το Δ.Σ. συμμετέχει) διάλεξε εμάς για να μηνύσει ! Και ο συγκεκριμένος κύκλος ανθρώπων είναι τόσο δικομανής που θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι μεταχειρίζεται εργαλειακά τη δικαιοσύνη…

Ο δε Πρόεδρος του ΕΒΕ συνεχίζει το θεσμικό-επαναστατικο του έργο ανάμεσα σε καριόκες-μηνύσεις-συναντήσεις με χρυσαυγίτες κλπ. Μια νέα “σύσκεψη φορέων”, αυτή τη φορά για το τελωνείο συνεχίζει την προσπάθειά του να μπει στο ρεκόρ-γκίνες για τις περισσότερες “συσκέψεις φορέων” που έχει οργανώσει ποτέ κάποιος χωρίς το παραμικρό ουσιαστικό αντίκρυσμα. Οι συσκέψεις στο ΕΒΕ έχουν γίνει ανέκδοτο και πλέον όταν κάποιοι παραλαμβάνουν τις σχετικές προσκλήσεις μειδιούν.

fredtitoΑν θέλουμε να δούμε τακτικά τις κινήσεις των βουλευτών και του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς και “διαλέγουν αντίπαλο” για να ευνοούνται σε αυτό το προφανές mismatch. Ειδικά αν στην απέναντι πλευρά ο πιο θορυβώδης είναι ο Πρόεδρος του ΕΒΕ και η παρέα του, είναι σαν “να κλέβουν εκκλησία”. Αρα το πρόβλημα είναι ότι η τοπική ΝΔ “φορτώνεται” τον Μωραΐτη και δεν μπορεί να αρθρώσει σοβαρό πολιτικό λόγο, όπως προσπαθούν αρκετά στελέχη της. Ενώ οι αντίπαλοί τους  επιχειρούν να επιβάλλουν αυτοί την ατζέντα της συζήτησης όπως γίνεται και κεντρικά, όπου μεταφέρεται η κουβέντα αντί για τη λιτότητα στην απλή αναλογική και αντί για τη δεύτερη αξιολόγηση και τον ΕΝΦΙΑ, στη Siemens, τα δάνεια των τραπεζών στα ΜΜΕ και τη συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά στη δικαιοσύνη.

fredtitoΣυζητήθηκε αρκετά η ομιλία ενός έφηβου βουλευτή που επιχειρηματολόγησε υπέρ των αρχαίων ελληνικών και εναντίον του Υπουργού Παιδείας για το συγκεκριμένο ζήτημα. Θετικό είναι ότι ακούγονται όλες αυτές οι φωνές των μαθητών αλλά κατά την άποψή μας ο τολμηρός νεαρός αναπαρήγαγε ένα συντηρητικό στερεότυπο ασύμβατο με τους 17άρηδες ενώ, κατά την άποψή μας,  το θέμα των Αρχαίων διογκώθηκε χωρίς ουσιαστικό λόγο αφού ουδέποτε επλήγη ο όγκος της διδασκαλίας τους. Άλλωστε αυτή η συζήτηση βασίζεται σε μια από τις στρεβλώσεις που καταδιώκουν τα αρχαία από την εποχή του αττικισμού. (Άλλαξαν ρόλους ως προς τις απόψεις Υπουργός και Μαθητής)

Πιο σοβαρό πρόβλημα στην Παιδεία είναι ίσως ότι αφαιρούν μαθήματα από τους Φιλολόγους και τα αναθέτουν σε Θεολόγους και ίσως εκεί έπρεπε να εστιάσει κάποιος αν θέλει να αντιπαρατεθεί το Υπουργείο. (και οι ΣΥΡΙΖΑίοι πάντως που πλήττουν τον προνομιακό τους χώρο στην εκπαίδευση). Πάντως, έτσι η αλλιώς, όσοι ασχολήθηκαν και ειδικά όσοι επιβράβευσαν τα λεγόμενα του 17άρη Έφηβου Βουλευτή, δικαίωσαν αυτούς που προωθούν την ψήφο στα 17…

fredtitoΤη Δευτέρα η Περιφέρεια παρουσιάζει σε συνέντευξη τύπου τα έργα για τα δίκτυα φυσικού αερίου στην περιοχή. Ο Περιφερειάρχης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 και ώρα 11:30 στο γραφείο του στην Περιφέρεια, μετά την υπογραφή του για την προκήρυξη – πρόσκληση του έργου: «Ανάπτυξη Δικτύων Φυσικού Αερίου Μέσης και Χαμηλής Πίεσης», που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ ΑΜΘ 2014-2020.