fredtitoΚινητικότητα παρατηρείται στις τάξεις των Συλλόγων από τις Γιορτές Παλιάς που συλλέγουν τα έγγραφα που έχει ζητήσει η ΔΟΥ Ξάνθης προκειμένου να εξετάσει τις κατά περίπτωση αιτήσεις απαλλαγής ενόψει των Γιορτών. Αυτό σημαίνει ότι οι Σύλλογοι πρέπει να αποδείξουν το είδος της δραστηριότητας που ασκούν και αν αυτή συναρτάται περισσότερο με τον πολιτισμό και λιγότερο με άλλες δραστηριότητες.

Βέβαια υπάρχει και ένα δεύτερο επίπεδο και μια πληροφορία μας που λέει ότι οι σύλλογοι ξανασυναντήθηκαν αλλά αυτή τη φορά, χωρίς τον Προϊστάμενο της Εφορίας και με αντικείμενο να αντικρούσουν το αίτημα να εξορθολογιστεί η κατάσταση με τα φορολογικά των συλλόγων στις Γιορτές Παλιάς Πόλης και να πιέσουν για μια -πολλοστή- αναβολή ή “στρογγύλεμα”  των απαιτήσεων της ΔΟΥ. Η εκτίμησή μας είναι πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό σήμερα και δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να παρέμβει στην – ανεξαρτητοποιημένη φορολογική διοίκηση- ενώ η άποψή μας είναι ότι είναι η ώρα που πρέπει να πάψουμε να σκεφτόμαστε νεοελληνικά και να αντιληφθούμε τι έχει συμβεί γύρω μας.

Άλλωστε αυτό που ζητά η Εφορία είναι μια αναγκαία αλλαγή που ο ίδιος ο θεσμός θα έπρεπε να έχει κάνει σε μια διαδικασία αυτοελέγχου και επανακαθορισμού τους στίγματος του θεσμού. Αλλά όταν στην Κεντρική Σκηνή κυριαρχεί η αισθητική του μπουζουκομάγαζου, αντίστοιχα συμπεριφέρονται και κάποια μέλη κάποιων συλλόγων, περίπου ως ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης…

fredtitoΗ υπόθεση με την ΑΕΠΙ, που κοινοποίησε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών είναι μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη που δίνει ανάσα στους επιχειρηματίες της εστίασης από την ασφυκτική εως εκβιαστική λειτουργία του συγκεκριμένου φορέα συλλογικής διαχείρισης τα προηγούμενα χρόνια. Μια αυτονόητη μεταρρύθμιση από την πλευρά της κυβέρνησης που όμως δεν προβλήθηκε όπως έπρεπε ακόμη και από αυτούς που είχαν την πρωτοβουλία.

Όμως θυμηθήκαμε αυτούς που υποτίθεται ότι από το 2012 είχαν κηρύξει “ανένδοτο” εναντίον της ΑΕΠΙ και υποστήριζαν ότι θα αναδείξουν το θέμα και θα απαλλάξουν τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως διατεινόταν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ. Τελικά ο μεγάλος αγώνας τους είχε ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στις 6-3-2014 να δώσει στην ΑΕΠΙ δικαιοδοσίες ελεγκτικής αρχής για να δρα ανενόχλητη. Σε βαθμό που  επιχειρήσεις της πόλης οδηγήθηκαν από την ΑΕΠΙ στο Δήμο Ξάνθης, ο οποίος ήταν υποχρεωμένος να αφαιρέσει τις άδειές τους, καθ υπόδειξη της ΑΕΠΙ ! Τόσο μεγάλη επιτυχία…

fredtitoΣτη χθεσινή πρώτη της γνωριμία με τον Τύπο η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ ζήτησε εποικοδομητική κριτική και δέχθηκε ως ορθή και την παρατήρησή μας για το συντακτικό της πρώτης ανακοίνωσης  που  απεστάλη ενώ γνωστοποίησαν ότι αναζητούν νέα φθηνότερα γραφεία για να μετακινηθούν.

Με την ευκαιρία πάντως, δημοσιεύουμε και τη φωτογραφία από τα πρώτα γραφεία του κόμματος στην Ξάνθη, την οποία “χρωστούσαμε”. Από εκεί εκφώνησε το λόγο του το 1977 ο Ανδρέας Παπανδρέου και είναι τα τα σημερινά γραφεία της… ΝΔ, πάνω από το Μύθο. Η ιστορία κύκλους κάνει και σήμερα τα δύο κόμματα συγκυβέρνησαν  ενώ επίσης συμπορεύονται κόντρα στην απλή αναλογική που φέρνει ο Τσίπρας.

andreas plateia eleftherias 1977