fredtito

Αν και διάγουμε μια δύσκολη εποχή, υπάρχουν και πράγματα θετικά, όπως η επίσημη ανακοίνωση (από πρωθυπουργικά χείλη) για την επέκταση της ΔΕΠΑ στην περιοχή. Όπως είναι γνωστό η ΑΜΘ ήταν η πρώτη Περιφέρεια που ενδιαφέρθηκε και προετοιμάστηκε, αυτό αναγνωρίστηκε από την Κεντρική Διοίκηση, και έτσι οι πρώτες επεκτάσεις για χρήση φυσικού αερίου στην οικιακή χρήση, ξεκινάνε από την περιοχή.

Είναι ένα καλό παράδειγμα συνεργασίας κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης, με διακριτούς ρόλους που ωφελεί μια περιοχή. Το εύκολο θα ήταν ο ένας να δυσκόλευε τη ζωή του άλλου για μικροκομματικούς λόγους, το δύσκολο είναι να κοιτάζουν όλοι μπροστά και να ωφελείται ο πολίτης. Και είναι και ένα καλό μήνυμα αντίθεσης για όσες σοβαρές υποθέσεις της περιοχής, περνούν αναγκαστικά ή μη, από γραφικούς τύπους που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε το μίνιμουμ της συνεργασίας, ούτε το μίνιμουμ των προθέσεων, αλλά συχνά, ούτε το μίνιμουμ των βασικών γραμματικών γνώσεων και κοινής λογικής…

fredtito

Σε φυλάκιση έξι μηνών καταδικάστηκε από δικαστήριο της Μυτιλήνης ο Ν. Σαλαγιάννης, γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, για μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών στην τελευταία υπάλληλο της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος. Σε βάρος του κόμματος εκκρεμεί απόφαση ασφαλιστικών μέτρων δικαστηρίου της Μυτιλήνης που επιδικάζει σε βάρος του ποσό 24.000 ευρώ για αποδοχές που δεν καταβλήθηκαν έως το τέλος του 2013. Πρόκειται για μια υπόθεση πανομοιότυπη με αυτή της Ξάνθης όπου ως γνωστό έχει απομακρυνθεί και έχουν συσσωρευτεί αρκετές χιλιάδες οφειλομένων στη Ρούλα Κυρπόγλου.

Έτσι, το Σεπτέμβριο στην Ξάνθη εκδικάζεται η αντίστοιχη υπόθεση με κατηγορούμενο και πάλι το Ν. Σαλαγιάννη. Υπενθυμίζεται ότι στο πολιτικό σκέλος το  ΠΑΣΟΚ κεντρικά εναντίον του οποίου κινήθηκε η ενάγουσα, έχει χάσει και το αστικό μέρος της υπόθεσης. Είναι γεγονός ότι ο τρόπος που είχε επιλέξει η τότε ηγεσία να υποχρεώσει σε αποχωρήσεις τις υπαλλήλους του κόμματος, υπήρξε χυδαίος και κληροδότησε τόσο πολιτικά όσο και ποινικά προβλήματα σε όσους συμμετείχαν σε εκείνη τη μεθόδευση. Ως προς τα χρέη “5 πάνω-5 κάτω” δεν επηρρεάζουν πολύ μπροστά στα 200 εκατ. ευρώ που χρωστά !

fredtitoΣε μια άλλη υπόθεση, στη δίκη των προσφύγων στην Καβάλα που κατηγορούνται για τη συμπλοκή στον καταυλισμό του Χαλκερού, η υπόθεση επρόκειτο να συζητηθεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας με δικηγόρο των Σύριων κατηγορουμένων τον ξανθιώτη Γιάννη Πατζανακίδη, την Πέμπτη . Η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τακτική δικάσιμο το Σεπτέμβρη αλλά είναι άγνωστο που θα βρίσκονται τότε οι πρόσφυγες αλλά και οι μάρτυρες…

fredtitoΤέτοιες ώρες, που αναζητούμε τους πρώτους των πρώτων, για τις επιδόσεις τους στις πανελλαδικές θυμόμαστε λίγο και εκείνη την υποκριτική κουβέντα κάποιων για την “αριστεία”. Την “αριστεία” λοιπόν την επικαλέστηκαν σε μόνιμη βάση, οι πολιτικές δυνάμεις που εδραίωσαν το πελατειακό κράτος και την αναξιοκρατία στη χώρα. Και την “αριστεία” επικαλέστηκαν συνήθως οι άνθρωποι που ξεκινούσαν πάντα από καλύτερη αφετηρία, από καλύτερα σχολεία, από καλύτερες θέσεις, που τους προσφέρθηκαν ευκαιρίες που κανένας νέος δεν θα είχε ονειρευτεί.

Οι “άριστοι” λοιπόν που πετυχαίνουν εντυπωσιακές επιδόσεις στη δημόσια παιδεία δεν έχουν τις ευκαιρίες που αξίζουν στη χώρα τους, γιατί έχουν προλάβει να τους κλείσουν το δρόμο οι “έξυπνοι”. Κάπως έτσι, τα μορφωμένα παιδιά της γενιάς μας αναζητούν σήμερα εργασία ή αμείβονται με 300 ευρώ ενώ οι συνομήλικοί τους χωρίς πτυχία και περγαμηνές, είναι στους εκλεκτούς του Νόμου Παυλόπουλου και των άλλων γενεών αναξιοκρατίας και πλαστών δικαιολογητικών ή έγιναν συνταξιούχοι ετών 43…  Για αυτή την “αριστεία” μιλούν συνήθως κάποιοι πολιτικοί άνδρες, αυτήν ανέδειξαν…

fredtitoΣτο επίκεντρο της κριτικής σε όλη τη χώρα, σε μια ανεπανάληπτη δαπάνη προχώρησε ο Δήμος Σάμου αναθέτοντας την ανακατεύθυνση dns έναντι ενός σεβαστού ποσού αρκετών χιλιάδων ευρώ. Φυσικά η “ανακατεύθυνση dns” είναι μια αστεία διαδικασία, που διαρκεί λιγότερο από πέντε λεπτά, σχεδόν γελοία. Όμως όταν Δήμαρχος της Σάμου είναι ο Μιχάλης (ή μισέλ) Αγγελόπουλος, τίποτε δεν εκπλήσσει !