fredtitoΣτα εγκαίνια της ΝΟΔΕ η προσέλευση ήταν μεγάλη από όλους και ευκρινές ότι το αίτημα για εκλογές και η ελπίδα της εξουσίας συνέχει τη βάση του κόμματος, με ό,τι θετικό ή αρνητικό μπορεί να αποφέρει αυτό γιατί ούτε το χρόνο εκλογών μπορεί να επιβάλει η αντιπολίτευση αλλά ούτε και το νικητή. Πάντως μπορεί να μην παρέστη ο Πρόεδρος του κόμματος αλλά βρέθηκαν οι στενοί του συνεργάτες εκτός του Λ. Αυγενάκ, οι  Θανάσης Νέζης και Βασίλης Σπανάκης, που προφανώς προετοιμάζουν μια πιο οργανωμένη επίσκεψη του αρχηγού του κόμματος.

Παρών και ο πρώην Υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης, ο οποίος, ως Βουλευτής Επικρατείας αναλαμβάνει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των νομών Ξάνθης και Ροδόπης. Είναι δύο νομοί που δεν έχουν εκλέξει βουλευτή και έτσι το βάρος πέφτει σε ένα γνώριμο της περιοχής, πρώην ΓΓ της Περιφέρειας ΑΜΘ

fredtitoΈνα μικρό μόνο βήμα – αν όχι στασιμότητα-  θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τη νέα (πολλοστή) σύσκεψη για το θέμα του Leader με τη συμμετοχή του κ. Μέτιου, Προέδρου της Αναπτυξιακής Ροδόπης, που έγινε το πρωί της Πέμπτης. Πλέον είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης που ανέλαβε να “τρέξει” και αυτός το θέμα ενώ αυτό που προκύπτει ως είδηση είναι η περιθωριοποίηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης σε ο,τιδήποτε αφορά στην υπόθεση αυτή. Οι πληροφορίες λένε ότι υπήρξαν και εντάσεις για το θέμα αυτό που πάντως αποκλιμακώθηκαν γρήγορα.

fredtito

Σοκ προκαλεί το περιστατικό που αποκαλύπτει το xanthi2.gr για τον “πολιτισμό” που “κόμισε” το βράδυ της Τετάρτης στον πεζόδρομο της Εθνικής ένας δημοτικός σύμβουλος. Ήταν μια μάλλον αψυχολόγητη ενέργεια και θα είχε αποφύγει όλο αυτό το θόρυβο αν απλώς δεν επέμενε να περάσει μέσα από πεζόδρομο με τόσο κόσμο. Η άποψή μας είναι ότι δεν χρειάζονται εντάσεις αλλά μόνο αστυνομία.

Επίσης θα είχε ξεχαστεί αν δεν είχε τη συγκεκριμένη ιδιότητα, κάτι που όλοι όσοι ανακατεύονται με τα κοινά ή δημοσιολογούν (και εμείς δηλαδή) πρέπει να έχουν πάντα στο μυαλό τους, στις δημόσιες εμφανίσεις τους. Οι εκφράσεις πάντως που ακούστηκαν ήταν ιδιαίτερα σκληρές.  (Πάντως η υπόθεση υπενθυμίζει και την προκλητική συνήθεια κάποιας παρέας που δειπνεί στη συγκεκριμένη περιοχή και παρκάρει προκλητικά  τα αυτοκίνητα δίπλα στο τραπέζι. Περίπου σαν τα άλογα στην άγρια Δύση…)

fredtitoΧωρίς νερό είναι τα σπίτια στον οικισμό του Γέρακα, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι στη στήλη. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ όσο και περίπλοκο. Αυτό που ζητούν πάντως είναι να τους εξασφαλιστούν από τους υπεύθυνους αξιοπρεπείς και αυτονόητες συνθήκες καθώς η κατάσταση διαρκεί πάρα πολύ καιρό. Δεν ζητούν κάτι παράλογο και μάλλον πρέπει να βρεθεί μια λύση.

fredtitoΗ  συγκέντρωση των “Παραιτηθείτε” διέψευσε τους διοργανωτές της αλλά και όσους πίστευαν ότι μπορεί να δημιουργηθεί πολιτικό ζήτημα από τη συγκέντρωση. Δεν είναι κατακριτέο μια  ομάδα ανθρώπων να εκδηλώνει ειρηνικά την αντίδρασή της και κανείς δεν πρέπει να τους στερεί το δικαίωμα. Απλώς κατάφερε να αυτοαναιρεθεί εξαιτίας των πολιτικών προσδοκιών κινήματος “κατσαρόλας” που κάποιοι είχαν δημιουργήσει σε αντιδιαστολή με το απολίτικο στυλ που ενδύθηκε, όταν όλοι γνώριζαν τι βρίσκεται από πίσω. Έτσι η εικόνα που εξέπεμψε σε συνδυασμό με όσους γραφικούς βρήκαν την ευκαιρία να αναμιχθούν με το κοινό δεν έδωσε κάποιο πολιτικό μήνυμα αλλά περισσότερο λαβή για “πλάκες” στον ίντερνετ. Επανάσταση  βγάζοντας σέλφι, δεν γίνεται…

Φυσικά εξέθεσε και όσους επένδυσαν ή συνδέθηκαν πολιτικά με αυτό (και όσους το πολέμησαν επίσης αδικαιολόγητα, επίσης) . Είχαμε καταθέσει έγκαιρα την άποψή μας για το θέμα καθώς ο μόνος που εξυπηρετείται από αυτές τις απονενοημένες φιέστες είναι… ο Τσίπρας και  είχαμε πει ότι το ρίσκο δεν ήταν για την κυβέρνηση αλλά για την αντιπολίτευση. Αν από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με μνημόνια και μέτρα πολιτικού κόστους, αυτό που προκύπτει ως αντίδραση είναι οι “παραιτηθείτε” των βορείων προαστίων και όχι το λαϊκό κίνημα, τότε προφανώς η κυβέρνηση κάνει περίπατο.

fredtitoΣτη δυσάρεστη θέση να πιο συχνά ενοχλητικά λογότυπα στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε θα είμαστε στο Xanthi2.gr για ευνόητους λόγους. Η ένδεια των λαθρο-ΜΜΕ στην Ξάνθη τον τελευταίο καιρό, έχει κάνει καθημερινότητα την αντιγραφή όλων των κειμένων και των εικόνων του xanthi2.gr . Επειδή όλη η δημοσιογραφική μας ομάδα δεν εργάζεται για να εμπλουτίζει τα λαθρόβια site της πόλης, είναι μια αναγκαστική εξέλιξη.  Άλλωστε το copy paste είναι πλέον καθεστώς και επιλογή κάποιων να παρασιτούν, σε βάρος μας ή σε βάρος άλλων συναδέλφων που παράγουν πρωτογενές ρεπορτάζ.

Kαι καλό τριήμερο σε όλους !