Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ, στην «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» (Βενιζέλου 15), στην Ξάνθη θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Τρεις Κόσμοι» του Γιώργου Τριανταφύλλου από τις Εκδόσεις Παρέμβαση.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρίνα Παυλίδου (Ειδική συνεργάτιδα Περιφερειάρχη ΑΜΘ –Νομικός), η Δήμητρα Μπάρτζη (Αισθητικός – Κοσμητολόγος), η Αναστασία Νταουτίδου (Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής) και ο Νικόλαος Κοσμίδης (Υπ. Δρ Αρχιτεκτονικής).

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Σαμή Καραμπουγιούκογλου (Δημοσιογράφος).

Αναγνώσεις: Σπύρος Κιομπέλης και Παύλος Σαπαλίδης

Συμμετέχουν: Εθνικό Ωδείο Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών «Γέφυρα»

Οι «Τρεις κόσμοι» είναι ένα μυθιστόρημα που περιγράφει εκ παραλλήλου τις ιστορίες τριών εφήβων, μέσα από τις οποίες και την τραγικότητά τους διαφαίνονται οι προβληματισμοί, οι αγωνίες τους, οι σχέσεις με τους γονείς τους. Ιστορίες που πέρα από τη νεανικότητα, που αντικατοπτρίζει και το νεαρό της ηλικίας του συγγραφέα, θέλουν να εγείρουν και την ανθρωπιά, πυλώνα ανάπτυξής τους. Με φόντο τη δραματική εμπειρία του κορωνοϊού εξελίσσεται η περιπέτεια του κάθε ήρωα, ο οποίος αντιπροσωπεύει και μια διαφορετική κοινωνική τάξη, που φαίνεται να ψάχνει τη δική του ευτυχία, με ερώτημα αν καταφέρνει να την κατακτήσει.

«Τρεις κόσμοι. Παιδιά που δεν θα μάθουμε ποτέ την ιστορία τους, άνθρωποι που δεν γνωρίζουμε τον σταυρό που κουβαλάνε. Μπορεί να μένουν δίπλα μας, να ζουν ανάμεσά μας, αλλά το άγχος της καθημερινότητας δεν μας αφήνει να τους δούμε. Δεν μπορούμε να διακρίνουμε τίποτα έξω από τα προβλήματά μας και αφήνουμε την αδικία να κυριεύει τον κόσμο, χωρίς να ζούμε με ευγνωμοσύνη. Άραγε, το τέλος αυτής της ιστορίας των τριών αγοριών, που είναι τόσο διαφορετικοί, αλλά κατά βάθος τόσο ίδιοι μεταξύ τους, θα δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας; Τι θα βγει μέσα από τους κοινούς αγώνες τους και τις συμφορές που τους βρήκαν; Υπάρχει ελπίδα οι άνθρωποι να γίνουν καλύτεροι;»

Ο Γιώργος Τριανταφύλλου γεννήθηκε το 2002 στην Κοζάνη. Σπουδάζει στην Θεσσαλονίκη, στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ. Τον Μάιο του 2023 ανέβηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης η πρώτη θεατρική παράσταση με σενάριο και παραγωγή του ίδιου, με τίτλο «Ρασκόλνικωφ», ενώ το παρόν αποτελεί το πρώτο του βιβλίο. Επίσης, έχει ασχοληθεί με την αρθρογραφία από το 2018 έως το 2021, στις ιστοσελίδες kozan.gr και Alfavita. Μέσα από τα άρθρα του μοιράστηκε με τους αναγνώστες πολλές ανησυχίες δικές του και των υπόλοιπων νέων. Παράλληλα, διατελεί Υπεύθυνος της Επιτροπής Νεολαίας στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης, είναι εθελοντής σε διάφορες ανθρωπιστικές δράσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών του Erasmus+.