Το Παράρτημα Ξάνθης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ διοργανώνει την Περιφερειακή Εθνική Μαθητική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ 2024».

Στο Διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, που διακρίθηκαν στην προηγούμενη φάση του Μαθηματικού Διαγωνισμού («ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
2024»).

Η Ξάνθη επελέγη για δεύτερη συνεχόμενη φορά ως Περιφερειακό Εξεταστικό Κέντρο για τους μαθητές των Π.Ε. Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης. Κριτήριο για την επιλογή απετέλεσε ο μεγαλύτερος αριθμός προκριθέντων μαθητών του Νομού Ξάνθης στην γ΄ φάση του Διαγωνισμού μεταξύ των προαναφερθέντων Νομών.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στις 10.00 π.μ. Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στο Εξεταστικό Κέντρο το αργότερο στις 9:45 π.μ. Η διάρκεια της εξέτασης είναι 3 ώρες.

• Οι μαθητές επιτρέπεται να έχουν μαζί τους μόνο κανόνα και διαβήτη για τα
γεωμετρικά σχήματα.

• Οι φορητοί υπολογιστές απαγορεύονται.

• Τα κινητά τους τηλέφωνα πρέπει να είναι κλειστά.

• Για τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους ή άλλο αποδεικτικό έγγραφο.

Οι μαθητές, που θα διακριθούν στον Διαγωνισμό «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ 2024», θα είναι συμμετέχουν στον Προκριματικό Διαγωνισμό για τη στελέχωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Μαθητικής Ομάδας, που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Διεθνή και στην Βαλκανική Ολυμπιάδα.

Ο Προκριματικός Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στην Αθήνα, στο 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Αθηνών, Τιμολέοντος Φιλήμονος 30-32 & Έλενας Βενιζέλου, Αθήνα.

Η βράβευση των επιτυχόντων της 41ης Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας θα γίνει την Κυριακή 31 Μαρτίου στην Αθήνα σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα στην ιστοσελίδα της Ε.Μ.Ε. http://www.hms.gr.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα παιδιά μας και τους διαβεβαιώνουμε, ότι οι Μαθηματικοί του Παραρτήματος Ξάνθης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας θα σταθούν αρωγοί στην επίτευξη των υψηλών στόχων τους!