Την αναγκαιότητα του επανασχεδιασμού του «χάρτη» της Οικονομίας στην περιοχή που θα λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του τους πυλώνες της Υγείας και της Παιδείας με όρους εξωστρέφειας τόνισε ο Τάσος Καραδέδος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Κομοτηνής, με την ευκαιρία της αποχώρησής του από την Προεδρία του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης.

Μιλώντας σήμερα στο www.ertnews.gr σημείωσε ότι οι δημόσιες δομές υγείας είναι σημαντικός παράγοντας στην προσέλκυση νέων κατοίκων σε μια περιοχή.

Όπως είπε «φεύγουν εκατοντάδες άτομα να χειρουργηθούν στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κι αυτό από μόνο του μαρτυρά από τη μια τις ελλείψεις που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής και από την άλλη δημιουργεί μια αίσθηση ανασφάλειας στους κατοίκους» σημειώνοντας ότι «με τον τρόπο και τις ελλείψεις που λειτουργούν τα νοσοκομεία καθιστούν την περιοχή μας απεχθή» προσθέτοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσοκομείο της Ξάνθης που αντί τα 800 προγραμματισμένα χειρουργεία μπορεί και εξυπηρετεί τα 300.
Τόνισε την ανάγκη επιπλέον ενίσχυσης των δημοσίων δομών υγείας, καθώς, όπως είπε, «οι ιδιώτες επενδυτές στο χώρο της υγείας πηγαίνουν,όπου έχει κέρδος» και σημείωσε ταυτόχρονα την ανάγκη ενός ελεγκτικού μηχανισμού, ο οποίος όπως υποστήριξε, «τώρα απουσιάζει».

Με αφορμή τη χθεσινή παράδοση της προεδρίας του ΙΣ Ξάνθης στον νέο πρόεδρο κατέθεσε τον προβληματισμό του για την «δημογραφική αποψίλωση της περιοχής» και τη «φυγή» των νέων στη Γερμανία. Κάλεσε δε την πολιτική ηγεσία να δει την περιοχή ως «πύλη» στα Βαλκάνια, στο Βορρά, στη Μαύρη Θάλασσα και να καταθέσει ένα σχέδιο για την πορεία της περιοχής τα επόμενα 50 χρόνια.

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του χώρου του σημειώνοντας την εκτίμησή του στους νέους γιατρούς. «Είμαι αισιόδοξος, έχουμε μαζική γνώση, πάρα πολλούς γιατρούς μορφωμένους με ήθος και εργαστήρια στην περιοχή με υψηλή διαγνωστική ποιότητα» είπε σημειώνοντας με νόημα ότι “θα πρέπει να αξιοποιούνται σωστά και αυτό γίνεται όταν ο δημόσιος τομέας λειτουργεί με όρους οικονομίας και όχι σπατάλης”.