Την Παρασκευή 9 Απρίλη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τα αιολικά πάρκα που πρόκειται να εγκατασταθούν στα βουνά της Ξάνθης,στη βάση του καλέσματος του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μέλη των ΔΣ από διάφορους συλλόγους και φορείς της περιοχής μας (Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης, Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, ΕΛΜΕ Ξάνθης, Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ξάνθης, Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης, Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης, Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ξάνθης, Σύλλογος Γυναικών Ν. Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος Γενισέας, Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Λεύκης, Ενιαίος Σύλλογος μελών ΔΕΠ, Σύλλογος Αναβίωσης Παλιάς Πόλης,  Πολιτιστικός Σύλλογος Ξάνθης «ΒΑΤΡΑΧΟΙ», Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ», Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου, χαρτογραφική ROUTE maps, αγώνας δρόμου WAVE running).
Στη σύσκεψη συζητήθηκε και προτάθηκαν τρόποι, έτσι ώστε να αναδειχθούν στα μέλη των συλλόγων μας και στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης οι καταστροφικές συνέπειες από την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση αιολικών σταθμών, τόσο στο φυσικό περιβάλλον, όσο και στην ποιότητα ζωής αλλά και την οικονομία των περιοχών αυτών.

Αυτό αποδεικνύει η εμπειρία σε μια σειρά περιοχές όπως η Εύβοια, όπου εδώ και χρόνια έχουμε άναρχη εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε κάθε βουνοκορφή, όχι για να διασφαλιστεί η ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας μας, να έχουμε φθηνό ρεύμα ή να προστατεύεται το περιβάλλον αλλά για να κερδοσκοπούν επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίοι μάλιστα επιδοτούνται από όλους εμάς με το «πράσινο τέλος» που πληρώνουμε σε κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Ξεκαθαρίστηκε πως δε δαιμονοποιούμε τις ΑΠΕ αλλά θεωρούμε ότι για να συμβάλλουν πραγματικά στην προστασία του περιβάλλοντος, δεν θα πρέπει να το καταστρέφουν. Θεωρούμε επίσης πως οι μεγάλες δυνατότητες που δίνει η πρόοδος της επιστήμης στην αξιοποίηση όλων των πηγών ενέργειας, με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Από την σύσκεψη αποφασίστηκε καταρχάς ο κάθε σύλλογος που είχε πάρει απόφαση για συμμετοχή σε αυτή να σχεδιάσει την ενημέρωση των μελών του μέσα από εκδηλώσεις και συζητήσεις. Παράλληλα όσοι εκλεγμένοι σε ΔΣ συμμετείχαν χωρίς να έχει παρθεί συλλογική απόφαση θα θέσουν το ζήτημα στα ΔΣ που συμμετέχουν τις επόμενες μέρες, έτσι ώστε να πάρουν αποφάσεις.
Τέλος αποφασίστηκε τις επόμενες μέρες σε τόπο και ώρα που έγκαιρα θα ανακοινωθεί να προχωρήσουμε σε νέα συνάντηση, καλώντας και τα υπόλοιπα σωματεία και συλλόγους, ώστε να συγκροτηθεί μια συντονιστική επιτροπή συλλόγων, σωματείων και φορέων για τα αιολικά πάρκα στα βουνά της Ξάνθης, η οποία χωρίς να υποκαθιστά την αυτοτελή δραστηριότητα των συλλόγων και των σωματείων που θα συμμετέχουν σε αυτή, θα αποφασίζει κάποιες κεντρικές δραστηριότητες. Παράλληλα η επιτροπή θα συμβάλει και στο να στηριχθούν οι επιμέρους δράσεις των συλλόγων.