Τις συνθήκες τις πανδημίας, τόσο στη δημιουργία οσο και στο θέμα αποτυπώνει το νέο, εντυπωσιακό, έργο του εικαστικού της shadow art Τριαντάφυλλου Βαϊτση από την Ξάνθη.

Το νέο του έργο έχει τίτλο “Ναυαγός στο σπίτι μου” και είναι μπνευσμένο από τον εγκλεισμό λόγω της πανδημίας.
“Επέλεξα να αποτυπώσω το βίωμα αυτό με ένα πρόσωπο. Ένα πρόσωπο που μοιάζει με Ναυαγό, με μακριά μαλλιά και γένια, όπως άλλωστε συνέβη σε πολλούς καθώς δεν μπορούσαν να κουρευτούν. Το πλέγμα στη σκιά δηλώνει τον εγκλεισμό. Μια θλίψη διακρίνεται στο πρόσωπο αυτό. Αλλά υπάρχει κι ένα αισιόδοξο σημείο. Ο άνθρωπος έχει ορίσει την πορεία από αριστερά προς δεξιά ως θετική (βλέπε γραφικές παραστάσεις, χάρακας, γραφή κι ανάγνωση…). Το βλέμμα κοιτάει δεξιά. Συνεπώς, κοιτάμε μπροστά. Δεν μας πτοεί η πανδημία. Θα την αφήσουμε πίσω μας…
Το έργο αυτό, έρχεται να ολοκληρώσει την ενότητα “Μυαλό και Ψυχή σε Εγκλεισμό”. Μια ενότητα εμπλουτισμένη με νέα έργα, που έγιναν μέσα στην πανδημία. Ας ελπίσουμε πως όταν ανοίξουν οι χώροι πολιτισμού, η ενότητα θα ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις και θα έχετε τη δυνατότητα να τη δείτε από κοντά.” αναφέρει ο δημιουργός.