Με μεγάλα ψυχικά αποθέματα, η Ξάνθη επέστρεψε από την “κόλαση” δύο φορές και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της 6άδας, έχασε όμως μοναδική ευκαιρία να αποκτήσει το προβάδισμα ανάμεσα στους διεκδικητές των πλέι-οφ. Για ένα ακόμη ματς, η ομάδα του Παράσχου αναπλήρωσε τις αγωνιστικές αδυναμίες της με το πάθος και επιχείρησε να γυρίσει δύο φορές ένα ματς που φαινόταν χαμένο, βοηθούμενη από τις αλλαγές του πάγκου.

Το τελικό 2-2 που ήρθε μετά από πολλές συγκινήσεις, υπενθύμισε ότι ο ΑΟΞ θα μπορούσε να έχει χάσει αλλά και να κερδίσει αν είχε αφυπνιστεί νωρίτερα. Σοβαρά είναι τα παράπονα από το διαιτητή, όχι τόσο για τις κρίσιμες αποφάσεις που ήταν μάλλον σωστές, όσο για τη γενικότερη στάση του που δεν επέτρεψε στην Ξάνθη να παίξει ποδόσφαιρο με συνεχείς διακοπές αλλά και τις καθυστερήσεις που κράτησε και στα δύο ημίχρονα ενώ είχαν δαπανηθεί πολλά λεπτά στον έλεγχο του VAR.

Στα αξιοσημείωτα του ματς, το γεγονός ότι – ελλείψει φωτεινού πίνακα- οι περισσότεροι φίλαθλοι δεν είχαν αντιληφθεί μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ότι το γκόλ από το πρώτο εύστοχο πέναλτυ του ΟΦΗ ακυρώθηκε λόγω διπλής επαφής και δόθηκε έμμεσο υπέρ της Ξάνθης.

Πιο αναλυτικά:

Σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια τους να πάρουν μια θέση στην τελική εξάδα του πρωταθλήματος έχασαν Ξάνθη και ΟΦΗ μετά την μεταξύ τους ισοπαλία (2-2) για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας είχε σκληρές μονομαχίες, ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ωστόσο είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός… θρίλερ καθώς στις καθυστερήσεις οι ανατροπές διαδεχόταν η μία την άλλη.

Ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο 21΄, καθώς ο Κασάδο ανέτρεψε τον Φιγκεϊρέδο, αλλά το γκολ που πέτυχε ο Νεϊρα στο πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει, ακυρώθηκε με την χρήση VAR.

Σύμφωνα με τον διαιτητή της αναμέτρησης, ο Αργεντίνος βρήκε με διπλό χτύπημα την μπάλα (γλίστρησε την ώρα του το εκτελούσε) κι΄ έτσι το γκολ δεν μέτρησε.

Παρ΄ όλα αυτά οι Κρητικοί δικαιώθηκαν από την επιμονή τους, καθώς στο 36΄ και πάλι με εκτέλεση πέναλτι (καθαρή ανατροπή του Βαζ από τον Σόζα) του Φιγκεϊρέδο πήραν το προβάδισμα.

Στην συνέχεια η Ξάνθη προσπάθησε να ισορροπήσει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει μέχρι το 84΄ όταν και έγινε το 1-1.

Ο Φοσέ που άλλαξε την εικόνα της ομάδας του από το 46΄ όταν και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο (στη θέση του Τέρκι) ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, όμως στο 87΄ από τα πόδια και πάλι του Φιγκεϊρέδο, ο ΟΦΗ πήρε εκ΄ νέου προβάδισμα στο σκορ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φοσέ θα εκμεταλλευτεί την σέντρα από το φάουλ του Εντουάρντο και την κεφαλιά του Κάστρο, για να διαμορφώσει το τελικό 2-2.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Φοσέ που έσωσε την παρτίδα για τους ακρίτες, ενώ ο Φιγκεϊρέδο ήταν ο καλύτερος σε απόδοση ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ.

Ξάνθη (Παράσχος): Άμπαντ, Λισγάρας, Τεσέιρα, Κοβάσεβιτς, Σόσα
(46΄ Καρασαλίδης),  Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Μπαριέντος, Τζουριτσκοβίτς (65΄ Ντε Αμορίμ),  Τέρκι  (46΄Φοσέ) Κάστρο

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Κουτρουμπής (86΄ Κουτρουμπής), Νέιρα, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο, Βαζ (67΄ Μπράουν), Στάικος, Μεγιάδο, Κοροβέσης.

Διαιτητής: Ι. Παπαπδόπουλος
Βοηθοί: Κ. Νικολαϊδης, Π. Πάτρας
4ος Διαιτητής: Γ. Τάτσης
VAR: Αθ. Σέζος
AVAR: Π. Σπυρόπολους