Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ  για τις ευρωεκλογές.

Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται;

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Ξάνθης του ΚΚΕ στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Πλατείας το απόγευμα της Παρασκευής 17 Μάη.

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης με την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ Κώστας Βογιατζής και η υποψήφια Δήμαρχος Αβδήρων με την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΒΔΗΡΩΝ Βούλα Μαχαιρίδου.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Ιμπραήμ Ιμπράμ Κερατζή και Διονύσης Κλάδης.

Ο Ιμπραήμ Ιμπράμ Κερατζή  τόνισε  στην ομιλία του:

«Στις 26 Μάη καθαρά – δυνατά – τίμια πρέπει σε κάθε κάλπη να βγούμε πιο δυνατοί οι κομμουνιστές.

Καλούμε τους εργάτες, τους μικρούς αγρότες και κτηνοτρόφους, τους μικρούς επαγγελματίες της μειονότητας να πάνε στην κάλπη με το μυαλό και την καρδιά τους σε ό,τι ζουν κάθε μέρα.

Οι εργάτες που βλέπουν την ανεργία να  οδηγεί χιλιάδες από τα χωριά και τις πόλεις μας να γυρνάνε σε  επικίνδυνες και ανθυγιεινές δουλειές σε όλον τον κόσμο για να φέρουν το ψωμί στην οικογένεια. Εκμετάλλευση που οδηγεί χιλιάδες που δουλεύουν στο εξωτερικό, να δουλεύουν χωρίς κανονική ασφάλιση.

Οι αγρότες που αφήσανε τον καπνό, αυτό το χρυσάφι της περιοχής, γιατί δεν βγαίνουν.

Οι κτηνοτρόφοι που  βλέπουν ένα λίτρο γάλα για το οποίο ταλαιπωριούνται καθημερινά να είναι πιο φθηνό από ένα λίτρο νερό.

Οι κάτοικοι στον Δήμο Μύκης που ελπίζουν να έχει βροχές το καλοκαίρι για να μην διψάσουν για μήνες αφού κανένα έργο δεν έγινε, που ζούνε δίπλα στο δάσος αλλά κρυώνουν γιατί τα καυσόξυλα είναι για τους μεγαλέμπορους και όχι για αυτούς.

Οι επαγγελματίες που στενάζουν από τα χαράτσια αφού οι φοροαπαλλαγές είναι για τους εφοπλιστές και τους μεγάλους επιχειρηματίες.

Οι νέοι που αγωνιούν για μια καλύτερη εκπαίδευση που θα τους δίνει εφόδια για το μέλλον τους.

ΟΛΟΙ αυτοί, ΟΛΟΙ εμείς, έχουμε ΜΙΑ επιλογή στις 26 Μάη.

ΚΚΕ στις ευρωεκλογές- Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια και τους Δήμους

Να δώσουμε δυνατή απάντηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ευθύνεται για αυτά που ζούμε…

26 Μάη κάνουμε τη διαφορά!

Δεν ψάχνουμε τη διαφορά στα άλλα κόμματα.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ – Λαϊκή Συσπείρωση

Γιατί όπως λέει ο Ναζίμ Χικμέτ

«Μια θρησκεία, ένας νόμος, ένα δίκαιο: Η δουλειά του εργάτη».

 

Ο Διονύσης Κλάδης σημείωσε πως:

 

«Αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, μπροστά σε όλα όσα ετοιμάζονται, και το τι ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ψηφίζει ο καθένας. Ποιο κόμμα μπορεί να πιέζει. Να εμποδίζει αντιλαϊκά μέτρα. Να ενημερώνει και να ξεσηκώνει τον λαό και τη νεολαία.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές ως «πρόκριμα» για την κυβέρνηση της επόμενης μέρας. Τα υπόλοιπα κόμματα προετοιμάζονται να κολλήσουν σε έναν από τους δυο για να διασφαλίσουν την κυβερνητική σταθερότητα. Εμείς τι δουλειά έχουμε μ’αυτούς;

Να βάλουμε το δικό μας δίλημμα σε κάθε απλό άνθρωπο, που δεν έχει τίποτα να κερδίσει από τα ψεύτικα διλήμματα.

 Θα συνεχίσει να στηρίζει το δρόμο που μας έφερε έως εδώ, που είτε με κρίση είτε με ανάπτυξη έχει ως στόχο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, γι’ αυτό πάει μαζί με τη φτώχεια, την ένταση της εκμετάλλευσης, την ανεργία, τα δυσβάσταχτα βάρη και χρέη , την ανασφάλεια για το αύριο, την υποτίμηση των σύγχρονων εργατικών – λαϊκών αναγκών τόσο στην Ελλάδα όσο και σ’ όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ; `Η θα στηρίξει την κατεύθυνση της αντεπίθεσης ενάντια στην ΕΕ των μονοπωλίων και στην πολιτική της, στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, τον αγώνα για έναν άλλο δρόμο, με το λαό στην εξουσία, έξω από την ΕΕ και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, βάζοντας στο επίκεντρο τις σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες;…

ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ

ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΝΤΟΥ!»