Στο ξενοδοχείο Elisso πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της παράταξης “Ξάνθη για Όλους” του υποψήφιου Δημάρχου Σάββα Μελισσόπουλου. Η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη καθώς εκτός από την κατάμεστη αίθουσα των εκδηλώσεων ο κόσμος βρέθηκε και στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου.

Στην ομιλία του, που κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, ο Σάββας Μελισσόπουλος αναφέρθηκε στη βεβαιότητα που υπάρχει πλέον για νίκη της παράταξής του και αλλαγή σκυτάλης μετά από δεκαετίες στο Δήμο της Ξάνθης ενώ μίλησε ανοιχτά για πρώτη φορά σε σχέση με τις παρατάξεις που αντλούν από τις ίδιες δεξαμενές και θεωρητικά μονομαχούν αλλά στην ουσία στηρίζουν τα ίδια συμφέροντα που μέχρι σήμερα διοικούν το Δήμο της Ξάνθης.

Κατά τα άλλα αναφέρθηκε στη θετική ατζέντα της παράταξής του και στην πολύ ισχυρή στελέχωση. Έδωσε μήνυμα νίκης και παρουσίασε την παράταξή του στο κοινό ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Σταύρο Αμοιρά για την οργάνωση του συνδυασμού, καλώντας τον στο βήμα.

To σχετικό Δελτίο Τύπου:

Μήνυμα αλλαγής και δημιουργίας έστειλε καταχειροκροτούμενος, χθες βράδυ, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης και επικεφαλής της Κίνησης «ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ», Σάββας Μελισσόπουλος. Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Elisso και στο πλαίσιο της κεντρικής του προεκλογικής ομιλίας, κάλεσε όλους ανεξαρτήτως τους πολίτες της Ξάνθης να συμμετάσχουν ενεργά, δίνοντας την δυνατότητα στους νέους και κυρίως σε άφθαρτους ανθρώπους που πλαισιώνουν τον συνδυασμό, να αποδείξουν πως όταν υπάρχει βούληση ο τόπος προχωρά.

Ο Σάββας Μελισσόπουλος μίλησε απλά και με σαφήνεια για το όραμά του και τον τρόπο που θα το υλοποιήσει. Ένα Όραμα που έχει τη βάση του στους ανθρώπους του Δήμου που έχουν ως στόχο να υπηρετούν τον πολίτη και όχι την πολιτική. Ανέπτυξε το πρόγραμμά του, το οποίο όπως είπε «είναι απλό, υλοποιήσιμο, αποτελεσματικό και στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

Α. Στον εργαζόμενο του Δήμου που με τις ικανότητές του, θα δώσει ώθηση στις υπηρεσίες του Δήμου, μέσα από την αμοιβαία εμπιστοσύνη αλλά και με ισχυρά κίνητρα για την επιβράβευση της συνεισφοράς τους.

Β. Στη βιώσιμη κινητικότητα της πόλης και στην αλλαγή νοοτροπίας για έναν Δήμο πράσινο και λειτουργικό, προς όφελος της καθημερινότητας όλων.

Γ. Στην τοπική οικονομία που πρέπει να αποκτήσει επιτέλους ένα εξωστρεφές προφίλ με την δημιουργία εμπορικού σήματος για την πόλη, και

Δ. Στις υποδομές του Δήμου, με ανάδειξη των ιστορικών κτιρίων και εμβληματικών έργων.

Ο Σάββας Μελισσόπουλος απευθυνόμενος στο κοινό, ζήτησε ισχυρή εντολή για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του σύμφωνα με τις δικές του αξίες και αρχές, ώστε ο Δήμος Ξάνθης να απεγκλωβιστεί από την απραξία, να ξαναχτιστεί σε νέες βάσεις, να αδράξει τις ευκαιρίες που έχουν χαθεί. Μίλησε για την απαραίτητη σύγκρουση του παλιού και φθαρμένου με το νέο κι ελπιδοφόρο και έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως όλα αυτά επιτυγχάνονται όχι με μαγικά ραβδιά, διορισμούς και αντιδημαρχίες, όπως ευαγγελίζονται κάποιοι, αλλά με αφοσίωση και αγάπη για τον τόπο, πρόγραμμα και πολιτική βούληση, αλλαγή νοοτροπίας και δημιουργική συνεργασία.

Υπογράμμισε πως «θέλουμε ένα Δήμο με ρόλο διεκδικητικό, παρεμβατικό, μαχητικό, χωρίς βαρίδια και ύποπτες υποχρεώσεις. Έναν Δήμο που δεν συμβιβάζεται, κι έρχεται να δουλέψει σκληρά και να ενώσει τους ανθρώπους. Έναν Δήμο που θα κάνει τη διαφορά με διαφάνεια και δικαιοσύνη για όλους». Το κοινό στην αίθουσα του Elisso ήταν ιδιαίτερα θερμό και ενθουσιώδες, χειροκροτώντας συχνά και επιβραβεύοντας με τον τρόπο αυτό τις θέσεις του υποψηφίου Δημάρχου.

Τέλος, ο Σάββας Μελισσόπουλος παρουσίασε τα πρόσωπα που απαρτίζουν τον συνδυασμό του ψηφοδελτίου του, δηλώνοντας περήφανα πως «αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της νίκης! Είναι οι άνθρωποί μου, οι άνθρωποί σας. Επιλεγμένοι σοφά, με κριτήρια αυστηρά και ποιοτικά, «φρέσκοι», καταξιωμένοι κοινωνικά και επαγγελματικά, με κοινό αξιακό σύστημα και όραμα για την πόλη. Το ψηφοδέλτιο μας» συνέχισε «είναι ένα ψηφοδέλτιο που επιτυγχάνει την σύνθεση ιδεών, μιας και οι υποψήφιοί μας προέρχονται απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, έχουν δημιουργήσει έναν πυρήνα ανθρώπων που αγωνιούν για το μέλλον του τόπου, δεν έχουν ανάγκη από θέσεις και αξιώματα, είναι όλοι τους σκληρά εργαζόμενοι και είναι γεμάτοι ενέργεια και διάθεση να προσφέρουν για το κοινό καλό. Είναι πολίτες από τα σπλάχνα της πόλης, που διακρίθηκαν και εκπροσωπούν τον χώρο της επιστήμης, του εμπορίου, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, της νεολαίας. Διαθέτουν τεχνογνωσία και εμπειρία, και εκφράζουν τις σύγχρονες απαιτήσεις στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Ήρθε η ώρα για την επανεκκίνηση της πόλης. Μιας πόλης για ΟΛΟΥΣ».