Την Ξάνθη επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Βόρεια Ελλάδα ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Πάνος Ρήγας. Έφτασε το πρωί στο Τέταρτο Σώμα Στρατού συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, όπου τους υποδέχτηκε ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Γεώργιος Καμπάς.

Μετά την ενημέρωση που έγινε στην αίθουσα επιχειρήσεων, ο Στρατηγός Διοικητής του   Δ’ ΣΣ προσέφερε αναμνηστικά στον Υπουργό και σημείωσε: “Δεν είμαστε πολεμοκάπηλοι και θα συνεχίσουμε με την ικανότητα αποτροπής να διατηρούμε τη χώρα ελεύθερη ενώ συνεχίζουμε το κοινωνικό έργο  στις τοπικές κοινωνίες που το έχουν ανάγκη” είπε μεταξύ άλλων ενώ προσκάλεσε τον Υπουργό να επισκεφθούν σύντομα και τον Έβρο.

Δηλώσεις Ρήγα για την επίσκεψη

Ακολούθως υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Δ΄Σώματος Στρατού και έκανε δηλώσει στα Μέσα Ενημέρωσης επισημαίνοντας την ικανοποίησή του τόσο για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της περιοχής όσο και για την κοινωνική προσφορά του Στρατού στην περιοχή.

Είναι εξαιρετική η ενημέρωση που μου έχει γίνει και θεωρώ ότι μας τιμά, τιμά τον Αρχηγό
του ΓΕΣ και τους δύο αρχηγούς των δύο σωμάτων τον κ. Καμπά και τον κ. Μπίκο , ο τρόπος
με τον οποίο υλοποιούν, αυτή τη στιγμή, τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας. Θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα, αυτά τα οποία είδα σήμερα στην ενημέρωση στο Δ΄Σώμα Στρατού. Πέρα από την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων, υπάρχει και μια μεγάλη κοινωνική προσφορά που για μας είναι πολύ σημαντική, καθώς βοηθάει στην
εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή.
Είμαι ευτυχής που έχουμε αυτές τις ένοπλες δυνάμεις και στην περίοδο της κρίσης
στήριξαν την προσπάθεια που κάναμε για να βγούμε από το αδιέξοδο της επιτροπείας και
των μνημονίων. Είναι για μένα σημαντικό και είναι μια πραγματική εικόνα που δίνεται, η στήριξη στην ανάπτυξη της χώρας από τη μεριά των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και νομίζω ότι είναι κατανοητό, είναι κλειδί η ασφάλεια στην περιοχή, σε μια περιοχή που για μας είναι προτεραιότητα η ειρήνη και η οικονομική ανάπτυξη.”
Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει μια σειρά από θετικά οικονομικά μέτρα για τους ένστολους, επιφυλάχθηκε όμως να αναμένει τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

 

“Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό και μέσα στο πλαίσιο όλων των ανακοινώσεων νομίζω ότι θα είναι και η υποστήριξη των Ελλήνων Στρατιωτικών. Τα μέτρα όλα αφορούν το σύνολο της κοινωνίας. Εμείς επιστρέφουμε μετά την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία, αυτό που με μεγάλη προσπάθεια στήριξε ο Ελληνικός λαός, επιστρέφουμε πίσω αυτό το οποίο καταφέραμε να έχουμε ως πλεόνασμα και επειδή η ανάπτυξη προχωράει με γοργούς ρυθμούς αυτή τη στιγμή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια νομίζω ότι θα έχουμε μια πολύ καλύτερη μέρα. Οι συντάξεις είναι μέσα στο πλαίσιο της μάχης που δώσαμε και θεωρούμε πια ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για περικοπές των συντάξεων. Η επόμενη ημέρα είναι τελείως διαφορετική Εμείς προχωράμε και μετά το πέρας της θητείας θα κριθούμε όλοι και όλες.” 

Επίσκεψη στο πρώην Παράρτημα ΑΜΕΑ Ξάνθης

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, αμέσως μετά επισκέφθηκε το Παράρτημα ΑΜΕΑ Ξάνθης στη Χρύσα, προκειμένου να διαπιστώσει τη χρησιμότητα δράσεων στον κοινωνικό τομέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός είναι εκπαιδευτικός της Ειδικής Αγωγής ενώ στο χώρο τον υποδέχτηκε μαζί με το προσωπικό του ιδρύματος ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου, επίσης εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και Αντιπρόεδρος στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ.

Στη συνέχεια επιθέωρησε τα έργα που γίνονται στο στρατόπεδο Στεφανίδη με τις νέες κατοικίες ΣΟΑ στις παλιές μονάδες, το πάρκο που γίνεται καθώς και τις εγκαταστάσεις του παιδικού σταθμού του Στρατού.

Επίσκεψη στο Πετροχώρι και άσκηση στο Πεδίο Βολής

Η επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού κατέληξε στο Πετροχώρι. Εκεί τον υποδέχτηκε ο διοικητής της 25ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και οι διοικητές των μονάδων. Στο Κέντρο Ελέγχου Βολής, αφού ενημερώθηκε από τον αρχηγό ΓΕΣ, παρακολούθησε άσκηση των μονάδων της 25ης Ταξιαρχίας που εξελίχθηκε στο Πεδίο Βολής.

Στη συνέχεια επιθέωρησε τα τεθωρακισμένα Leopard 2 HEL τα πλέον σύγχρονα άρματα τρίτης γενιάς, που διαθέτει η Ταξιαρχία -που του παρουσίασε η νεαρή ανθυπίλαρχος Μάρκου Ζωή- αλλά επίσης το σύγχρονο εξοπλισμό και τα μέσα που διαθέτουν οι μονάδες στο Πετροχώρι.

Oμιλία στα στελέχη του στρατοπέδου

Ακολούθησε ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού στα στελέχη των μονάδων του στρατοπέδου Τριανταφυλλίδη, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο της εξόδου από τα μνημόνια η κυβέρνηση αποκαθιστά σταδιακά μια σειρά από αδικίες καθώς ενώ αναφέρθηκε και τα ζητήματα που το απασχολούν κάνοντας ειδική αναφορά, στο επιχειρησιακό και το κοινωνικό σκέλος της αποστολής τους σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία όπως της Θράκης.

Βουλευτές και ο Γραμματέας της Νεολαίας στην επίσκεψη

Τον υπουργό συνόδευαν στην επίσκεψή του οι βουλευτές Χουσείν Ζειμπέκ και Γρηγόρης Στογιαννίδης και ο Γραμματέας της Νεολαίας του κόμματος Σωτήρης Αλεξίου, φοιτητής στην Ξάνθη. Μάλιστα, στο Στρατηγείο υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία ο προηγούμενος Γραμματέας της Νεολαίας Ιάσων Σχινάς Παπαδόπουλος, τον οποίο συνάντησαν για πολύ λίγο οι επισκέπτες και ο Υπουργός.