Συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης στον κάθετο άξονα Κομοτηνής – Ελληνοβουλγαρικών συνόρων της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 62 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων που διακινούν ναρκωτικά, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να μεταφέρουν, από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ο 42χρονος οδηγούσε Ι.Χ. αυτοκίνητο και λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε άλλο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 62χρονος, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν επιμελώς κρυμμένες σε διάφορα σημεία, 8 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 16, 45 κιλών.

Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Στο εσωτερικό των δύο αυτοκινήτων, καθώς και την κατοχή των δραστών, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 2 ναρκωτικά δισκία, 280 λέβα Βουλγαρίας, 360 ελβετικά φράγκα και 4 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.