Μέλη της ναζιστικής Χ.Α. οι οποίοι βρίσκονταν σε γνωστό τους στέκι στη συμβολή των οδών Σεβαστουπόλεως και Δαβάκη επιτέθηκαν στον 20χρονο φοιτητή Αλέξιο Λάζαρη, ο οποίος επέστρεφε από το Πανεπιστήμιο στην περιοχή των Ελληνορώσων, όπου και μένει.

Το σακίδιο πλάτης του 20χρονου ήταν ο λόγος που παρακίνησε τους χρυσαυγίτες να του επιτεθούν με ακατονόμαστες φράσεις και να τον χτυπήσουν μέχρι λιποθυμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής κινούνταν οπλισμένα με λοστάρια και κράνη περιμετρικά των γραφείων της οργάνωσης που δέχτηκαν επίθεση σήμερα το πρωί, στοχοποιώντας και κυνηγώντας περαστικούς, οι οποίοι σύμφωνα με τα δικά τους εμφανισιακά κριτήρια ήταν αντιφασίστες.

Νωρίτερα τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης στη λεωφόρο Μεσογείων είχαν δεχτεί επίθεση από αγνώστους, και έχουν υποστεί μικρές υλικές ζημιές.

Το θύμα μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο και νοσηλεύεται.

Απαντήσεις στα ερωτήματα αναμένεται να δώσει στην κατάθεσή του το θύμα της επίθεσης, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να μιλήσει στους αστυνομικούς, καθώς είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και υποβάλλεται σε εξετάσεις στο νοσοκομείο.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Κρατική Ασφάλεια και οι δράστες αναζητούνται.

Το bloko.gr παρουσιάζει αποκαλυπτικές φωτογραφίες, αδιάψευστοι μάρτυρες της φρικαλέας βίας.

Bloko.gr via tvxs.gr