Τελικά στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αβδήρων δεν δόθηκε νέα παράταση για το γνωστό πρόβλημα με την είσοδο-έξοδο του κέντρου Πολιτεία, παρά το αίτημα του ιδιοκτήτη Σ. Μωραίτη να δοθεί νέα τρίμηνη παράταση στην αναστολή που έχει αποφασίσει η επιτροπή το 2015. Η είδηση δεν ήταν η άρνηση αλλά η αντιστροφή ρόλων καθώς η συμπολίτευση αρνήθηκε νέα παράταση ενώ η αντιπολίτευση -που έλειπε στις προηγούμενες δύο θετικές αποφάσεις- εμφανίστηκε στη συνεδρίαση και ψήφισε παρών αλλά κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για την άρνησή της, κόντρα στη θέση που είχε για το θέμα η μείζονα αντιπολίτευση…

Η στιχομυθία με την οποία έκλεισε η συνεδρίαση, σύμφωνα με τα πρακτικά:
“Σ. Μακρής: Καταγγέλλω τη στάση του Δημάρχου και της Επιτροπής που αφαιρεί τη δυνατότητα νόμιμης λειτουργίας σε μία επιχείρηση που ο εκπρόσωπός της καταθέτοντας υπεύθυνη δήλωση μας διαβεβαιώνει για τις καλές του προθέσεις.
Γ. Τσιτιρίδης: κ. Μακρή ήσασταν απών σκόπιμα στις 2 τελευταίες συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που δόθηκε παράταση στην εταιρεία προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να πάρει έγκριση εισόδου εξόδου η επιχείρηση.”

Στο ΠΑΣΟΚ η επαναφορά του Γιώργου Παπανδρέου ως αυτόνομου ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική συμπαράταξη έχει ενδιαφέρον για την πορεία του εγχειρήματος της κεντροαριστεράς και πως θα γίνει δεκτή μέσα και έξω από το ΠΑΣΟΚ (τοπικά και πανελλαδικά) αλλά και σε σχέση με τις άλλες προσπάθειες ανασύστασης που δεν φαίνεται να βρίσκονται σε ταύτιση με τη Φ. Γεννηματά και τον απρόβλεπτο (όσο και αυτόνομο) πόλο του Βενιζέλου

Βέβαια τα περασμένα χρόνια, πολλοί χλεύασαν τις “συνιστώσες” του ΣΥΡΙΖΑ και την αυτονομία που είχαν στο συμμαχικό σχήμα αλλά στην πορεία όλοι λίγο ως πολύ προσπαθούν να το μεταχειριστούν για να υπερβούν τον πολυκερματισμό . Που στην Αριστερά οφείλεται συνήθως στους ιεδολογικούς δογματισμούς ενώ στους υπόλοιπους χώρους δεν φαίνεται να να απαντά σε ιδεολογικές διαφορές αλλά σε προσωπικές πολιτικές ή χρόνιες αντιπαραθέσεις. Απλώς μέχρι να καταφέρουν να συζητήσουν και να συνεργαστούν με ειλικρίνια και μετωπική λογική, κινδυνεύουν να τους “καταπιεί” ο Τσίπρας. 

Στη στήλη τον τελευταίο καιρό φτάνουν καταγγελίες για επαγγελματία/ες που επιχειρώντας να πείσουν υποψήφιους πελάτες να τους προτιμήσουν αφήνουν έμμεσες απειλές περί ελέγχων από τη ΔΟΥ. Η βασιμότητα των καταγγελιών εξετάζεται από τη στήλη και ερευνάται καθώς οι φερόμενοι ως καταγγελόμενοι, εμπλέκονται με τα πολιτικά πράγματα αλλά πολύ μακριά από τα κυβερνώντα κόμματα. Θα επανέλθουμε σύντομα.

Στην Ξάνθη βρέθηκε τις μέρες των γιορτών ο γνωστός Ξανθιώτης δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος που δεν παραλείπει με κάθε ευκαιρία να βρίσκεται στην περιοχή. Είδε διάφορους φίλους και γνωστούς του, ανάμεσά τους και ο Σάββας Μελισσόπουλος, με τον οποίο διατηρεί ανοιχτή γραμμή εδώ και χρόνια. Μετά τα συνεχιζόμενα προβλήματα στο Mega o Ioρδανης Χασαπόπουλος διευθύνει την εφημερίδα Βραδυνή, εδώ και λίγους μήνες.

Στην Ξάνθη βρέθηκε και ο Βασίλης Τοροσίδης ενώ μετά την επίσκεψή του στον Περιφερειάρχη
Χρήστο Μέτιο, στα χέρια της στήλης έφτασε μια φωτογραφία από την επαφή, στην οποία τον συνόδευαν οι δύο συνεργάτες του -και συνέταιροι- του Φίλιππος Παραστατίδης (συγγενής του εξάλλου) και Μιχάλης Πουσπουρίκας της ΦΜ Επιχειρείν.