Όλες τις υποχρεώσεις του προς προμηθευτές έχει εξοφλήσει το Νοσοκομείο της Ξάνθης, όπως δηλώνει ο Διοικητής Αχιλλέας Γερόπουλος ενώ θετική είναι η εικόνα στην κάλυψη των κενών του ιατρικού προσωπικού.4 εκατ. ευρώ εξόφλησε το Νοσοκομείο Ξάνθης

Ο στόχος που είχε τεθεί ήταν αυτό να γίνει μέχρι τις 30-10 και ήδη έχει γίνει καθώς εξοφλήθηκαν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό, σημειώνει, ότι λύνει τα χέρια του Νοσοκομείου ως προς τις συνεργασίες του με τους προμηθευτές ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις σε κανένα επίπεδο.

Επίσης, όπως ανέφερε, έχουν εξοφληθεί τόσο οι εφημερίες των γιατρών όσο και τα απογευματινά ιατρεία, γεγονός που βελτιώνει το περιβάλλον και δίνει εχέγγυα για να λειτουργούν με καλύτερη ψυχολογία, σημειώνει ο Α. Γερόπουλος.

Λίγοι οι ειδικευόμενοι – 31 συμβάσεις με Επικουρικούς

Η έλλειψη γιατρών παραμένει σύμφωνα με το Διοικητή του Νοσοκομείου ενώ λόγω της άρνησης των νέων γιατρών να κάνουν ειδικότητα στην Ελλάδα προκειμένου να φεύγουν στο εξωτερικό, δημιουργούνται ελλείψεις. Ελλείψεις υπάρχουν και στις οργανικές θέσεις αλλά αυτές πλέον καλύπτονται με επικουρικούς γιατρούς σε διάφορες ειδικότητες αν και τον τελευταίο καιρό φαίνεται να υπάρχει μια τάση αλλαγής.

31 γιατροί, νέοι και από ανανέωση των συμβάσεων, θα απασχοληθούν στο Νοσοκομείο Ξάνθης καλύπτοντας τις ανάγκες του Νοσοκομείου για τουλάχιστον 3 χρόνια, σύμφωνα με τον Α. Γερόπουλο.