Για μερικά δευτερόλεπτα γλίτωσαν μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου από την πτώση σοβάδων σε οικοδομή της οδού Περικλέους.

andrianoupoleos

Οι μαθητές έφευγαν από το σχολείο, μετά το μεσημέρι της Πέμπτης και είχαν περάσει τη δεύτερη διάβαση της οδού Περικλέους, κατευθυνόμενοι προς το πεζοδρόμιο της Ανδριανουπόλεως, όταν από τη γωνιακή οικοδομή έπεσαν μεγάλα κομμάτια σοβάδων στο πεζοδρόμιο.

Η ορμή τους ήταν τόσο μεγάλη που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε όχημα που ήταν παρκαρισμένο δίπλα στο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι του ενώ η κύρια μάζα των σοβάδων έπεσε στο πεζοδρόμιο, λίγα δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι μαθητές !

Δεδομένου ότι οι σοβάδες έπεσαν από τον τελευταίο όροφο η ορμή τους ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, όπως φάνηκε και από τις ζημιές, και η πιθανότητα να τραυματιστούν σοβαρά οι μικροί μαθητές ήταν πολύ μεγάλη. Eπίσης οι περίοικοι διαπίστωσαν ότι τα τμήματα του σοβά ήταν τόσο ογκώδη που έμοιαζαν με μάρμαρα.

Τελικά, η πτώση προκάλεσε μόνο σοβαρές υλικές ζημιές και δεν τραυμάτισε κάποιον ενώ το σημείο αποκλείστηκε με ταινίες για λόγους επικινδυνότητας, μέχρι να επισκευαστεί η οικοδομή.andrianoupoleos

andrianoupoleos

 

Κράτα το