fredtitoΠολλοι΄ενοχλούνται από τις αναφορές μας σε φορείς και συλλογικότητες που φροντίζουν να διαφέρουν και να παράγουν ήθος. Στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκονται φυσικά οι πρόσκοποι για πολλούς λόγους και έτσι προφανώς και ενόχλησε η ανάρτησή μας για τον καλλωπισμό του χώρου που παρέλαβαν, όπως μαθαίνουμε.

Όχι γιατί είναι κάτι εξωτικό και υπερβολικό αυτό που έκαναν αλλά γιατί, όπως σχολίασε κάποιος στο FB αναφερόμενος στην ευνοϊκότερη μεταχείριση που επεφύλαξε η φορολογική Διοίκηση στις Γιορτές Παλιάς Πόλης, αυτό επιβεβαίωσε πόσο σημαντικό είναι να εκπληρώνει κάποιος τους σκοπούς της ύπαρξής του και να μην παραστρατεί σε εύκολους δρόμους.

fredtitoMετά το ρατσιστικό παραλήρημα των γονέων του Ωραιοκάστρου ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Kωστής Παπαϊωαννου, με δήλωσή του επεσήμανε τον κίνδυνο αυτών των συμπεριφορών αλλά και την ποινική διάσταση – όπως και αποδείχθηκε τελικά από την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Φρόντισε  όμως να παραχωρήσει μέσω ίντερνετ, ανοιχτά, το βιβλίο του “Ας μιλήσουμε καθαρά για την ακροδεξιά” .

Αλλά, μετά από χρόνια τριβής με τα θέματα της ξενοφοβίας, του ρατσισμού αλλά και του υποστρώματος στο οποία εκδηλώνονται τα φαινόμενα στην Ελλάδα, είτε από απάθεια, είτε από νεοελληνική ιδιοτέλεια, είτε επειδή υπάρχει ιστορική σύνδεση με αυτές τις θεωρίες, η γνώμη μας είναι ότι δεν θα ήταν χρήσιμο μόνο για τους γονείς στο Ωραιόκαστρο αλλά για πολλούς γονείς, συμπεριλαμβανομένης και της Ξάνθης, για να μην ξεχνιόμαστε.

Η συζήτηση της Τετάρτης, άλλωστε, στην Ευρωβουλή για την τροποποίηση που προωθεί  ο Επίτροπος Μετανάστευσης για το θέμα των ενιαίων εγγράφων για τους μετανάστες και η στάση των χρυσαυγιτών ευρωβουλευτών είναι μια καλή απάντηση καθώς οι απόψεις τους είναι τόσο γραφικές και περιθωριοποιημένες που ούτε η υπόλοιπη ακροδεξιά τους παίρνει στα σοβαρά…

fredtito Άλλωστε, πολλές αναφορές μας στο Facebook, κυρίως για αναρτήσεις με θέματα ρητορικής μίσους και ομοφοβικών σχολίων οδήγησαν σε απόσυρσή τους. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε διαρκώς, όπως μπλοκάρουμε διαρκώς για όλους τους γραφικούς ή τους επικίνδυνους που  προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το προφίλ μας ή το προφίλ κάποιων άλλων για να εκδηλώσουν τη βλακεία τους ή την αρρωστημένη σκέψη τους.

fredtitoΗ υγεία του βουλευτή Καβάλας Δημήτρη Εμμανουηλίδη βρέθηκε στο επίκεντρο με αφορμή διάφορες φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο λογω της νοσηλείας του στο Νοσοκομείο μετά τις πυρκαγιές της Θάσου. Τελικά με ανακοίνωσή του το γραφείο του, αναγκάστηκε να διαψεύσει διάφορα δημοσιεύματα και να αναφέρει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

“Έχει ήδη βγει από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας στο οποίο νοσηλεύτηκε έπειτα από ένα διήμερο έντονης πίεσης, σωματικής κούρασης και άγχους. Θα ξεκουραστεί μερικές ημέρες έπειτα από σύσταση των γιατρών του και θα επιστρέψει δυναμικά στα καθήκοντα του.Ο Δημήτρης ευχαριστεί πολύ τους φίλους, συντρόφους και απλούς πολίτες για το ενδιαφέρον και τα μηνύματα συμπαράστασης”, αναφέρουν σχετικά.