Κανακάρη μου! Μοσχαναθρεμμένε! Βασιλόπουλο θα γίνεις…, τον κόσμο να κατακτήσεις! Ως τα πέρατα της γης, ταξιδευτής μεγάλος, όλοι και όλες θα σε προσκυνάνε! Μες στα στολίδια και στα χρυσαφικά θα πλέεις! Τέτοιος θέλω να ’σαι, έτσι θα σε μεγαλώσω!

Μπαμπά, θα μου πάρεις αυτό το ποδήλατο με τις πέντε ταχύτητες; Μπαμπά θα μου πάρεις τη στολή της Λίβερπουλ; Μπαμπά θα μου φέρεις απ’ το ταξίδι σου όλη τη σειρά των Πλεϊμομπίλ; Μαμά θέλω λεφτά για να πάω με τους φίλους μου βόλτα. Μαμά μην πεις πουθενά αυτό που σου είπα, δικό μας να κρατηθεί, μυστικό! Μαμά σ’ αγαπώ πολύ… άφησέ με να μείνω μέχρι τις τρεις το πρωί στου Κωστάκη.

Γιέ μας θέλουμε να σου ανακοινώσουμε ότι έχουμε αποφασίσει, εγώ μαζί με τη μητέρα σου, να πας το καλοκαίρι στο κολέγιο στο Λονδίνο για να μάθεις καλά τα Εγγλέζικα και να γίνεις άντρας. Ξέρεις, αποφασίσαμε να σε στείλουμε για να σπουδάσεις στην Αμερική, σ’ ένα κολέγιο, εκεί που ο μπαμπάς σου ξέρει κάποιους ανθρώπους. Θα δεις… είναι πολύ καλά! Έλα δεν θέλω κλάματα! Θ’ αποκτήσεις γνωριμίες που σου ’ναι απαραίτητες στη ζωή. Εμείς ξέρουμε καλύτερα από σένα!

Μαμά, μπαμπά, εδώ στην Αμερική, στο Νιουγιόρκ είναι τέλεια! Δρόμοι τεράστιοι, σούπερ μπάσκετ με όλα τα ιερά τέρατα, τα δε μπαρ… φανταστικά! Και το κολέγιο; Α, αυτό; ΟΚ! Αμάν πια! Όλο μου φωνάζετε! Μια χαρά είμαι! Θα τελειώσω και θα ’ρθω πίσω! Όλο στη γκρίνια είστε! Ξέρω, ξέρω… η επιχείρηση, τα μπίζνες, οι επεκτάσεις, τα κοντράτα… ναι, ναι! Όλα αυτά που λέει συνέχεια ο μπαμπάς! Έλεος!

Λοιπόν μάγκες, ακούστε τι θα κάνουμε! Ο γέρος μου έχει μια σπιταρόνα στο νησί… θα πάμε με το σκάφος του και θα περάσουμε φίνα το τριήμερο. Εγώ τα κανονίζω! Μαμά, σταμάτα να γκρινιάζεις… προσέχω… ξέρω να φυλάγομαι απ’ αυτές που μου την πέφτουν για τα λεφτά μας! Μπαμπά είμαι στο Βερολίνο για το γουίκεντ… άσε με για λίγο χαλαρά! Μόλις επιστρέψω θα δω αυτό που λες… ναι ντε αυτό, το ξέρω! Με τις μετοχές και τους ηλίθιους που τρώνε κουτόχορτο! Εμένα ν’ ακούτε! Τους χτυπάμε αλύπητα! Δεν υπάρχει έλεος! Τους δίνουμε δουλειά και γαυγίζουν; Βρε ουστ! Κανόνισα ένα δωράκι για τ’ αρραβωνιάσματα, κάτι μικρό, αλλά μόλις πέσουν οι υπογραφές, θα πάρεις αυτά που συμφωνήσαμε! Ο λόγος μου συμβόλαιο! Αν μιλάω εγώ, τίποτα άλλο δεν χρειάζεται να γίνει! Εγώ είπα.

Πάω στο σαλέ και μετά με το λίαρ τζετ έρχομαι πίσω για τη σύσκεψη… ναι ρε θα ’μαι στην ώρα μου στο μίτινγκ! Ξέρεις που τους έχω εγώ γραμμένους τους υπουργούς; Άντε να μην τους στείλω από κει που ’ρθαν! Πρέπει να μου κάνουν τεμενάδες και να μου φιλούν τα χέρια γι’ αυτά που απολαμβάνουν! Πες τους εκεί στην τράπεζα ότι θα περάσω μεθαύριο. Να ’χουν τα πάντα έτοιμα να υπογράψω, γιατί δεν έχω εύκαιρο χρόνο για δαύτους! Ναι ρε βλάκα… όπως είπαμε, στις πέντε στο τένις κορτ! Μωρό μου, θα σε δω σήμερα; Θα ’σαι έτοιμη για μένα; Τους βαρέθηκα όλους τόσα χρόνια! Γελοίοι! Α, ρε πατέρα, που είσαι;

Όχι κύριοι! Ποιοι νομίζετε ότι είστε; Ξέρετε ποιος είμαι εγώ; Πώς με λένε; Ο πατέρας μου ήταν ευεργέτης σ’ αυτή την κωλοχώρα, που τώρα ήρθατε εσείς και μας βάλατε στο στόχαστρο! Εμένα δεν μπορείτε να με πειράξετε! Το ξέρετε αυτό; Εγώ μπορώ να βάλω τους δικούς μου να γράφουν συνέχεια για σας, να σας φτύνουν και να λένε ό,τι εγώ τους ορμηνεύω! Ξέρετε τι ήταν ο Γκέμπελς; Ε, λοιπόν, οι δικοί μου είναι δέκα φορές καλύτεροι από κείνον! Ρε… αν σηκώσω το τηλέφωνο, θα σας στείλω όλους στο διάολο! Εκεί κι ακόμα παραπέρα! Μη, μη μ’ ακουμπάτε! Εγώ είμαι πάνω από όλους σας! Εγώ είμαι το κράτος!

Σας παρακαλώ κύριε δεσμοφύλακα, εφόσον υπάρχει περίσσευμα, μπορώ να ’χω μια δεύτερη μερίδα από το βραδινό; Α! σας ευχαριστώ πολύ! Σας είμαι ευγνώμων! Καλή σας νύχτα!