Πολύ σοβαρή αναμένεται ότι θα είναι η επίπτωση από την πιθανή κατάρρευση της αλυσίδας σούπερ Μάρκετ Μαρινόπουλου στην Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή. Συνολικά 180 εργαζόμενοι υπάρχουν στα 4 καταστήματα της αλυσίδας στην Ξάνθη (Flamingo, Τσιμισκή, Τυρολόης, Μεσολογγίου), τα οποία τις τελευταίες μέρες εμφανίζουν ελλείψεις και μεγάλη πτώση του τζίρου.

Συνολικά στην Περιφέρεια ΑΜΘ υπάρχουν 16 καταστήματα και πάνω από 400 εργαζόμενοι. Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων στην Ξάνθη αρνήθηκαν ευγενικά να σχολιάσουν τις πρόσφατες εξελίξεις ενώ οι εργαζόμενοι εκφράζουν  την αγωνία τους για τις εξελίξεις στην επιχείρηση και τις σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις που θα υπάρχουν στις τοπικές κοινωνίες.

Το κλίμα ήταν πάντως αρνητικό το τελευταίο διάστημα ενώ τον τελευταίο χρόνο, κάποιοι εργαζόμενοι έκαναν χρήση προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου με στόχο την μείωση του προσωπικού, που υπολογίζεται ότι στα καταστήματα της Ξάνθης έφτασε το 30-40 % τον τελευταίο καιρό.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης στο κατάστημα της οδού Τσιμισκή (φωτο)