Το Σάββατο 20 Απριλίου έρχονται για ένα εκρηκτικό live τα Μωρά στη Φωτιά στο stage της Misirlou. Όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν live τα νέα τραγούδια των Λάχνισμα (Αγρυπνία, Χωρίς ενοχές, Στην άκρη του γκρεμού), που κυκλοφόρησαν φέτος έπειτα από την συμμετοχή τους στο φεστιβάλ των γιορτών παλιάς πόλης… μαζί με νέες πρωτότυπες συνθέσεις και αγαπημένες διασκευές που θα ζεστάνουν την ατμόσφαιρα λίγο πριν κάνουν την εμφάνιση τους ο Στ. Σαλβαδόρ και τα ΜΩΡΑ στη ΦΩΤΙΑ.
Οι Λάχνισμα είναι ένα μουσικό σχήμα που αποτελείται από τους Ξανθιώτες  Κώστα Παναγιώτου (τραγούδι), Τάσο  Καουσλίδη (κιθάρα), Κυριάκο  Αμαξόπουλο (μπάσο) και  Γιώργο Τζεμπραηλίδη (τύμπανα). Τα τελευταία  χρόνια έχει περάσει από σχεδόν όλα τα μουσικά στέκια της πόλης ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ (Νεστόριο river party,  Dramaica festival, φεστιβάλ παλιά πόλη  και σε Ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής).
Εισιτήρια προπωλούνται από το Misirlou Cafe, το Studio Italos και το more.com
Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά, επιστρέφουν στην Ξάνθη και στο stage της Μισιρλού, για να μας χαρίσουν για ακόμα μια φορά μοναδικές στιγμές γεμάτες συναίσθημα και αδρεναλίνη..
..για να ενώσουμε τις φωνές μας με τους στίχους του Στέλιου Σαλβαδόρ και να φωνάξουμε στους καιρούς που έρχονται
..”ταξιδεύουμε για νέα εποχή – και θα ψάχνουμε για πάντα – κάτι που δε βρίσκεται ποτέ ΜΑ-ΝΙ-ΦΕ-ΣΤΟ!!!”
Ένα απ΄ τα ιστορικότερα και πιο επιδραστικά συγκροτήματα που έρχονται από τα ΄80ς τα ”Μωρά στη Φωτιά” εδώ και 40 περίπου χρόνια παραμένουν πιστοί στον αυθεντικό ροκ ήχο, με τη δική τους ταυτότητα που συνδέει το funk με το punk, τη jazz με το rock n΄roll και όλα αυτά με τον ιδιαίτερο, κοινωνικό, ελληνικό στίχο.
Μέσα από τις πέντε δισκογραφικές τους παρουσίες (”Μωρά στη Φωτιά”1987, ”Θεατρίνοι”1999, ”Στο δρόμο”2005, ” Cougar Baby – Smoking Rabbit ” 2011, “Το Χρυσό Κλειδί”2018 ) έχουν προσφέρει στο κοινό μέσα από μια δύσκολη και συνεπή διαδρομή, τραγούδια όπως: ”Παυσίπονο”,”Μανιφέστο”,”Κάτω στην Πόλη” ,”Βαβυλωνία”, ”Το Παιχνίδι”, ”Φωλιά του Κούκου”,”Ο Χαμαιλέων”, ”Αδρεναλίνη” ,”Εμβατήριο Πένθιμο και Κατακόρυφο”,”Σαλονίκη”,”Τhird Uncle”,”Στο Δρόμο”,”Ο Παπαγάλος”, ”Τα Είδωλα”,”Γυναίκα”, ”Μοιραίο καραβάνι” και τόσα άλλα.
Τραγούδια που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς, τόσο για το κοινό όσο και για τα νέα συγκροτήματα και δημιουργούς.
Ιδιαίτερη αίσθηση επίσης προκάλεσε η ήδη απο το 1988 μελοποίηση απο το Στέλιο Σαλβαδόρ μεγάλων Ελλήνων ποιητών όπως του Ο. Ελύτη, Γ. Σεφέρη ,και του Κ. Καρυωτάκη, αποδεικνύοντας οτι ο ποιητικός λόγος και ο ροκ ήχος μπορούν να συνυπάρξουν δημιουργικά. Ο συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής του συγκροτήματος Στέλιος Παπαϊωάννου-Σαλβαδόρ, εισήγαγε ένα νέο τρόπο γραφής τόσο στιχουργικά, συνθετικά, όσο και ερμηνευτικά με το ριζοσπαστικό και καινοτόμο θεατρικό στυλ του, ανοίγοντας κάθε φορά νέους ορίζοντες στο εγχώριο μουσικό τοπίο.
Οι ζωντανές τους εμφανίσεις αποτελούν πάντα ένα εκρηκτικό και δυναμικό μείγμα από μουσική γεμάτη φαντασία, στίχους εμπνευσμένους από τις πιο ενδόμυχες σκέψεις μας, και σκηνική παρουσία γεμάτη ένταση και αμεσότητα.
Σάββατο 20 Απριλίου
Πόρτες: 21.00 | Είσοδος: 12€ | Προπώληση: more.com – Misrlou Cafe Bar – Studio Italos