Τους φορείς, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τους εθελοντές αλλά και όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση των φετινών Θρακικών Λαογραφικών Εορτών θέλησε να ευχαριστήσει με Δελτίο Τύπου ο Δήμαρχος Ξάνθης Σταύρος Κοντός. Αναλυτικά:

”Θέλω να στείλω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στην άψογη διοργάνωση των φετινών Θρακικών Λαογραφικών Εορτών. Ξεκινώντας από τους ακούραστους υπαλλήλους του Δήμου Ξάνθης, που με τον επαγγελματισμό τους έφεραν εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Τσέπελη Μιχάλη, ο οποίος με μεθοδικότητα οργάνωσε και συντόνισε το σύνολο των εκδηλώσεων.

Συνεχίζοντας με την Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης μας, για την άψογη συνεργασία μας αλλά και για την πολύτιμη υποστήριξη τους, η οποία υπήρξε καθοριστική για την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των εκδηλώσεων.

Ευχαριστίες οφείλουμε και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την σημαντική βοήθειά του, όπως και στην Ομάδα Διάσωσης & Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων για την ετοιμότητα που επέδειξαν σε όσες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης χρειάστηκε να συμβάλουν.

Φυσικά, ξεχωριστή μνεία αξίζει στους εθελοντές, που με τον ζήλο και την αυταπάρνησή τους αποτελούν την ψυχή του Καρναβαλιού.

Και τέλος, αξίζει ιδιαίτερη αναφορά στους λαογραφικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, που με τις παραδοσιακές τους φορεσιές, τις ευφάνταστες στολές τους, τους χορούς και τα μουσικά τους όργανα, έδωσαν στίγμα και χρώμα στις εκδηλώσεις. Η αστείρευτη ενέργειά τους, η αφοσίωσή τους και η αγάπη τους για την παράδοση και τον τόπο μας είναι η κινητήριος δύναμη που δίνει ζωή στις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές.

Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη σας και ανυπομονούμε για την επόμενη φορά που θα συνεργαστούμε για να δημιουργήσουμε μαζί ακόμα πιο όμορφες και αξέχαστες στιγμές.

Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές έχουν κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στον πολιτιστικό χάρτη της Ελλάδας, αποτελώντας πόλο έλξης. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μαζική και ενθουσιώδης, ενώ η πόλη μας πλημμύρισε από χρώματα, μουσική και κέφι, υποδεχόμενη χιλιάδες επισκέπτες, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την Ξανθιώτικη φιλοξενία.

Προκειμένου να επιτευχθεί η περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, κρίνεται απαραίτητη η υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας και την ενίσχυση της οικονομικής ωφέλειας για την περιοχή, και επειδή ο καλύτερος κριτής είμαστε εμείς οι ίδιοι, σας προσκαλούμε να αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας συμπληρώνοντας την φόρμα αξιολόγησης των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών η οποία θα είναι διαθέσιμη για τις επόμενες δέκα ημέρες. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και οι δικές σας προτάσεις θα αποτελέσουν την βάση της ανοιχτής διαβούλευσης για την επόμενη μέρα του θεσμού.

Στόχος μας είναι να ακούσουμε την άποψη και τη φωνή όλων των πολιτών, καθώς και όλων των συλλόγων που συμμετέχουν στις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές, ώστε να χτίσουμε ένα ισχυρό και βιώσιμο μέλλον για το θεσμό, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις επιθυμίες όλων.

Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη και πνευματική ανάταση.”

Σας γνωρίζουμε ότι η πλατφόρμα αξιολόγησης είναι πλέον προσβάσιμη στην ακόλουθη διεύθυνση: https://www.cityofxanthi.gr/enimerosi/nea/press/erotimatologio-thle

Η πλατφόρμα θα λειτουργεί έως τις 31 Μαρτίου 2024.