Κυρίαρχο θέμα συζήτησης μεταξύ των πολιτιστικών συλλόγων λίγες ώρες πριν την μεγάλη παρέλαση του Ξανθιώτικο καρναβάλι είναι το γεγονός ότι αρκετοί συλλογή έχουν πολλές αδιάθετες στολές το ζήτημα αυτό θίγει με ανάρτηση του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πας Αντίκας:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες , Ξανθιώτες και Ξανθιώτισσες,

Διανύουμε τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές (Θ.Λ.Ε.) και όπως γνωρίζετε η ζήτηση φέτος για τις καρναβαλικές στολές είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Για πρώτη φορά είναι τόσο χαμηλή που κάποιοι πολιτιστικοί σύλλογοι δεν κατάφεραν να πουλήσουν ούτε τις μισές! Το γεγονός αυτό οφείλεται προφανώς σε αρκετούς παράγοντες όπως για παράδειγμα στις πολύ υψηλές τιμές για διαμονή,στα μεγάλα κόστη μετακίνησης, στις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε κοντινές πόλεις ακόμη και στις αυξημένες τιμές των ίδιων των στολών.

Σίγουρα, είμαστε όλοι προβληματισμένοι από την εξέλιξη αυτή και πρέπει να ανοίξει ένας διάλογος μεταξύ των πολιτιστικών συλλόγων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των δημοτών και του Δ. Ξάνθης για τον επανασχεδιασμό των Θ.Λ.Ε. για την επόμενη χρονιά. Σε ένα πλαίσιο αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να καταθέσουν προτάσεις με στόχο το καρναβάλι της Ξάνθης όχι μόνο να παραμείνει ζωντανό αλλά να επανέλθει πιο δυνατό από ποτέ διεκδικώντας μια θέση ανάμεσα στις μεγαλύτερες εκδηλώσεις των Βαλκανίων. Μετά από 58 συνεχή χρόνια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών εκτός από τη φήμη διαθέτουμε και την εμπειρία για να το πετύχουμε.

Για την ώρα, όμως, σας καλούμε να μπείτε στους καρναβαλικούς ρυθμούς της πόλης, να χορέψετε και να διασκεδάσετε με τους φίλους και την οικογένεια σας τις ημέρες αυτές!

Καλό καρναβάλι !!!