Την πόρτα του μετά τη φωτιά ανοίγει ξανά το βιβλιοπωλείο Πυργελή στις 8 Μαρτίου με την ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου να εκφράζει τις ευχαριστίες της, προσκαλώντας τον κόσμο σε μια μεγάλη γιορτή.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2024 εκδηλώθηκε φωτιά στο βιβλιοπωλείο μου. Έχοντας περάσει πλέον η δίνη των γεγονότων, έφτασε η ώρα να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου:

– Στο Πυροσβεστικό Σώμα για την άμεση επέμβαση και την ανθρώπινη προσέγγιση του. Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις τους πυροσβέστες να βγάζουν τις φλεγόμενες βιβλιοθήκες για να τις σβήσουν στο πεζοδρόμιο προκειμένου να μην προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά στο χώρο από το νερό.

– Στο τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης που φρόντιζε συνεχώς για το άδειασμα των κάδων απορριμμάτων προκειμένου να μην μυρίζει άσχημα η γειτονιά, αλλά και για την διευκόλυνση των γειτόνων και τη δική μου.

– Στο 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης, στους καθηγητές και στους μαθητές που σήκωσαν Γέφυρες Ανθρωπιάς και Ενσυναίσθησης. Μαθητές και καθηγητές καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 16:00 -18:00 απλόχερα προσφέρουν την πολύτιμη βοήθεια τους.

– Στους συναδέλφους βιβλιοπώλες από όλη την Ελλάδα και στους συγγραφείς για την συναισθηματική και έμπρακτη συμπαράσταση τους.

Μαζί με εμένα, την οικογένεια και την συνεργάτιδά μου τη Χρύσα, μανίκια σήκωσαν φίλοι – γνωστοί – γείτονες ακόμη και άνθρωποι που μέχρι τότε δεν τους γνώριζα προσωπικά και δίπλα σε όλους μας μικρά παιδιά με τα λιλιπούτεια χέρια και το χαμόγελο στα χείλη προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα γκρι πέπλα της απελπισίας.

Η φωτιά πήρε μαζί της και ένα κομμάτι του εαυτού μου γιατί το βιβλιοπωλείο για μένα δεν είναι απλά ο επαγγελματικός μου χώρος αλλά είναι και το μέρος όπου μεγάλωσα μαζί με τον αδερφό μου.

Η αδιάλειπτη αγάπη και η στήριξη όλων σας με κάθε τρόπο εδώ και 17 μέρες μας βοήθησαν να επιστρέψουμε.

Την Παρασκευή 8/3 η πόρτα του Βιβλιοπωλείου Πυργελή ανοίγει ξανά. Θέλοντας να σας ευχαριστήσουμε για την συμπαράσταση ετοιμάζουμε μία γιορτή επανεκκίνησης.

Παρασκευή 8 Μαρτίου λοιπόν, μετά τις 7 το απόγευμα θα χαρούμε πολύ να σας ανταμώσουμε και με ένα χαμόγελο να κρατήσουμε μόνο ό,τι καλό μπορεί να μας άφησε αυτή η δοκιμασία.

Με αγάπη και ευγνωμοσύνη,
Δήμητρα Πυργελή