Σε Ξάνθη και Κομοτηνή βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Στην Ξάνθη ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ξανθίππειο όπου αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί συνολικά στην Αριστερά μετά την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και τα τελευταία γεγονότα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οργανωτική συγκρότηση της Νέας Αριστεράς και την παρουσία της στη Βουλή, λίγο πριν την ιδρυτική συνδιάσκεψη, αλλά και τους στόχους που τίθενται ενόψεις των ευρωεκλογών στις τρέχουσες πολιτικές συνθήκες.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή της ΝεΑρ Χουσείν Ζεϊμπέκ, τον πρώην υπουργο Στάθη Γιαννακίδη και στελέχη του νέου κόμματος είχε επισκέψεις σε φορείς της περιοχής. Επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου τον υποδέχτηκε η Διοικήτρια Έλενα Ροφαέλα και συνομίλησε με εργαζόμενους, την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης όπου συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Πολυξένη Μπρίκα, το Δημαρχείο Ξάνθης, όπου είχε εκτενή συνάντηση με το Δήμαρχο Στράτο Κοντό, τη Δημοτική Αγορά όπου τον υποδέχηκε ο Γιώργος Μπατζακίδης καθώς και το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίας του στη Θράκη ο Αλέξης Χαρίτσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ένα γεμάτο διήμερο στην Θράκη ολοκληρώθηκε. Μια επίσκεψη που κλείνει τον πρώτο μεγάλο κύκλο των περιοδειών μας ανά την Ελλάδα, λίγες ημέρες πριν την πανελλαδική μας Συνδιάσκεψη στις 1-3 Μαρτίου.
Επιστρέφω από την Ξάνθη και την Κομοτηνή πιο πλούσιος σε εμπειρίες και γνώση για μια περιοχή που αντί να αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την χώρα έχει αφεθεί από την Πολιτεία στην τύχη της.
Εδώ που η πολυπολιτισμικότητα, η συνύπαρξη και η ζέστη φιλοξενία υπερκαλύπτονται συχνά από την εθνικιστική υποκρισία και την πολιτική εργαλειοποίηση των κοινοτήτων. Εδώ που η ισότητα και η ισονομία μεταξύ των Ελλήνων πολιτών είναι ακόμα ζητούμενο.
Εδώ που η παραγωγική υποβάθμιση καθιστά επιτακτικό τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τη Βιώσιμη, Δίκαιη και Ισόρροπη ανάπτυξη της Θράκης.
Συζητήσαμε μα κυρίως ακούσαμε τους πολίτες της Θράκης. Η υπόσχεση που μπορώ να δώσω είναι ότι σύντομα θα βρεθούμε ξανά εδώ. Η Νέα Αριστερά ριζώνει σε όλη την Ελλάδα.