Το πόκερ είναι ένα παιχνίδι το οποίο εκτός από τύχει περιλαμβάνει και πολλή στρατηγική. Για την ακρίβεια οι καλοί παίκτες δίνουν πολύ μεγάλη έμφαση στη στρατηγική που θα ακολουθήσουν και ειδικότερα στον τρόπο με τον οποίο θα την εφαρμόσουν. Δεν είναι λίγες άλλωστε οι φορές που παίκτες έχουν καταφέρει να κερδίσουν τους αντιπάλους τους ακόμη και έχοντας χειρότερο φύλλο.

Πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει η ικανότητα του κάθε παίκτη να μπλοφάρει. Κάθε παίκτης κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού προσπαθεί να «διαβάσει» τους αντιπάλους του και να αποκωδικοποιήσει τις συμπεριφορές τους ώστε να έχει μια εικόνα για το πόσο καλά ή όχι είναι τα φύλλα που έχουν στο χέρι τους. Η μπλόφα όπως την ξέρουμε στα ελληνικά (από το αγγλικό bluffing) είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια αυτών που έχουν την ικανότητα να την εφαρμόζουν καλά. Έτσι, μπορούν να κάνουν τους αντιπάλους τους να πιστέψουν ότι έχουν πολύ δυνατό ή πολύ αδύναμο φύλλο, ενώ στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, με την ανάπτυξη του διαδικτύου και την εμφάνιση των online casinos, το παιχνίδι του μπλοφαρίσματος έχει αλλάξει. Πλέον οι παίκτες δεν χρειάζεται απαραίτητα να βρίσκονται στο χώρο όπου διεξάγεται το παιχνίδι. Για την ακρίβεια μπορεί να μην υπάρχει καν αυτός ο χώρος. Χιλιάδες παίκτες μπαίνουν σε δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως το Fortune Panda και παίζουν video πόκερ σε ένα από τα virtual τραπέζια από την άνεση του σπιτιού τους.

Στο πόκερ που παίζεται πρόσωπο με πρόσωπο, αυτό το «διάβασμα» των αντιπάλων και η προσποίηση, είναι σαφώς μια πιο εύκολη διαδικασία σε σύγκριση με το video poker. Όταν οι παίκτες παίζουν μέσω του υπολογιστή, δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν να κρύψουν τα συναισθήματά τους. Πώς μπορείς, άλλωστε, να αποκωδικοποιήσεις τη συμπεριφορά ενός ανθρώπου με τον οποίο δεν βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο και δεν μπορείς να τον δεις και να συναναστραφείς μαζί του;

Κι όμως! Ακόμη και στο video poker, υπάρχουν τρόποι προκειμένου να μπλοφάρετε και να χειραγωγήσετε τους αντιπάλους σας προκειμένου να φτάσετε στη νίκη. Ας εξετάσουμε ορισμένες από τις κινήσεις που μπορείτε να κάνετε για να το πετύχετε αυτό.

Η τέχνη της μπλόφας στο video poker

Όταν δεν υπάρχει η οπτική επαφή με τους άλλους, είναι πολύ σημαντικό να «χτίσετε» μια εικόνα σχετικά με εσάς προκειμένου να τους αιφνιδιάσετε την κατάλληλη στιγμή. Οι βασικές συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε, περιλαμβάνουν:

  • Μάθετε καλά τους κανόνες

Μόνο αν γνωρίζετε καλά όλους τους κανόνες του παιχνιδιού θα μπορέσετε να τους αξιοποιήσετε προς όφελός σας.

  • Αξιοποιήστε το ιστορικό σας

Όλοι οι αντίπαλοι θα προσπαθήσουν να δουν το ιστορικό σας. Τον τρόπο με τον οποίο ποντάρετε, αν παίζετε επιθετικά ή όχι. Μελετήστε το κι εσείς ώστε να έχετε μια εικόνα για το τι περιμένουν από εσάς προκειμένου να μπορέσετε να κάνετε την ανατροπή με μια απρόβλεπτη κίνηση.

  • Παρατηρήστε τους αντιπάλους σας

Μελετήστε το ιστορικό τους, παρατηρήστε τις κινήσεις τους. Με μια προσεκτική ματιά στο πώς παίζουν, μπορείτε να καταλάβετε πολλά για το χαρακτήρα και το στυλ τους.

  • Μη βιάζεστε και περιμένετε την κατάλληλη στιγμή

Το πότε θα κάνετε την έκπληξη είναι κρίσιμος παράγοντας για τη μπλόφα. Μην βιαστείτε να κάνετε κάποια κίνηση και επιλέξτε την κατάλληλη στιγμή με προσοχή.