Η Ξανθιώτικη εταιρία συμβούλων ΦΜ-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ θα είναι συντονιστής σε 2 καινοτόμα έργα @Youth-Erasmus+

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της ομάδας των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της εταιρίας, που σημειώθηκε στην αξιολόγηση των προτάσεων έργων του 3ου γύρου του προγράμματος Erasmus+ για το 2023, όπου και υπέβαλε δύο καινοτόμες προτάεις για τον τομέα της Νεολαίας.

Από τις, συνολικά, 54 προτάσεις που υποβλήθηκαν για αξιόλογηση στην Ελλάδα, εγκρίθηκαν 7 έργα από τα οποία τα 2 κατατέθηκαν απ’ την ΦΜ-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με συνολικό προϋπολογισμό 120.000€.

Τα δύο αυτά έργα θα προσφέρουν σημαντική προστιθέμενη αξία στη νεολαία της χώρας, ιδιαίτερα στην περιφέρεια ΑΜΘ, τοποθετώντας τους στον ευρωπαϊκό χάρτη, αφού εστιάζουν στην ανάπτυξή τους με στοχευμένες προσεγγίσεις.

Συγκεκριμένα,  τα έργα που εγκρίθηκαν είναι:

WORK WITH MYTHS

Στο έργο συμμετέχουν ως εταίροι το Κέντρο Πολιτισμού Miejska Strefa Kultury w Łodzi από την Πολωνία και το Ίδρυμα Le Vie dei Tesori από την Ιταλία. Στο συγκεκριμένο έργο η μυθολογία συναντά τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, ενώνοντας τις προγονικές ιστορίες με το επιχειρηματικό πνεύμα του σήμερα. Το ‘WORK WITH MYTHS’ έχει ως βασικό στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας μεταξύ των νέων, συνδυάζοντας τη μυθολογία και την πολιτιστική κληρονομιά. Η προσέγγιση του έργου περιλαμβάνει διαδραστικά θεματικά εργαστήρια και προγράμματα mentoring, όλα συνδεδεμένα με τις αφηγήσεις τοπικών μύθων. Η ανάπτυξη καινοτόμων και επιχειρηματικών νέων ιδεών θα αφήσει ένα μακροχρόνιο αποτύπωμα ευημερίας, πολιτιστικής ανθεκτικότητας και βιώσιμης ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.

YOUTH-ful-GUIDES

Στο έργο συμμετέχουν ως εταίροι η ΜΚΟ Νέων TAVO EUROPA από τη Λιθουανία και ο Οργανισμός INERCIA DIGITAL SL από την Ισπανία. Το ‘YOUTH-ful-GUIDES’ είναι μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία ομάδων νέων ξεναγών που θα ενισχύσουν τον τοπικό τουρισμό, την πολιτιστική ενημέρωση και τη βιωσιμότητα στον τουρισμό. Ο κύριος στόχος του είναι η ενδυνάμωση των νέων με γνώσεις κατάρτισης και ο εφοδιασμός τους με δυνατότητες για μοναδικές ευκαιρίες να ηγηθούν στη διατήρηση της τοπικής κληρονομιάς και στην προώθηση του αειφόρου τουρισμού. Αυτοί οι νέοι θα είναι έτοιμοι να αναζωογονήσουν τον τοπικό τουρισμό σε συνδυασμό με πολιτιστικές και βιώσιμες πρακτικές.

Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι της εταιρίας, που έχει μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, θα συνεχίσουν να σχεδιάζει καινοτόμα έργα που στοχεύουν στην γενικότερη ανάπτυξη κρίσιμων τομέων της Περιφέρειας ΑΜΘ και της χώρας γενικότερα. “Η ιδιαίτερη προσέγγιση στον σχεδιασμό των έργων, αλλά και η αφοσίωση και δημιουργικότητα των ανθρώπων μας θα αποτελέσει τον πυρήνα για νέες προκλήσεις και πολλές νέες επιτυχίες οι οποίες θα έχουν ως επίκεντρο τον τόπο μας” σημειώνουν σε σχετική ανάρτηση.