Μετά τις πυρκαγιές στον Έβρο δόθηκε η αδειοδότηση για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις καμένες περιοχές του Έβρου και μάλιστα εντός προστατευόμενης περιοχής Natura, όπως αποδεικνύεται και από τα σχετικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, η οποία κατήγγειλε το γεγονός πως δόθηκε άδεια για αιολικά σε καμένη έκταση και περιοχή Natura στον Έβρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον RealFm, αναφερόμενος, στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, που προκάλεσε άμεσα έντονες αντιδράσεις, υποστήριξε:

«Φαντάζομαι ότι η συγκεκριμένη αδειοδότηση, ενώ υπήρχε αρνητική γνωμοδότηση, δόθηκε πριν τις πυρκαγιές στον Έβρο». Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα, πάντως, η αδειοδότηση δόθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2023 .

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ακόμα ότι «υπήρξε επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο το οποίο θα εκδώσει αναλυτική ανακοίνωση» και συμπλήρωσε ότι «ωστόσο όπως θα προκύπτει από την ανακοίνωση, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, θα υπάρχει μία οριζόντια συνολικά για την ευρύτερη περιοχή πλήρους αναστολής για τις επενδυτικές δραστηριότητες».