Κυριακή 19 Μαΐου 2024
ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Έβρος :Συνελήφθη ο άνδρας που κλείδωσε μετανάστες και καλοϋσε σε πογκρόμ !

Έβρος :Συνελήφθη ο άνδρας που κλείδωσε μετανάστες και καλοϋσε σε πογκρόμ !

Συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές ο άνδρας, ο οποίος σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας σάλο, είχε απαγάγει 13 πρόσφυγες, τους οποίους έκλεισε μέσα σε τρέιλερ που έσερνε με το αυτοκίνητο του και μέσα στο ρατσιστικό του παραλήρημα καλούσε σε πογκρόμ κατά των προσφύγων.

Συνολικά η αστυνομία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της, προχώρησε σε τρεις συλλήψεις, αφού καταγγέλθηκε το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και καλοϋσε σε ρατσιστικό πογκρόμ, πρόκειται για Αλβανό υπήκοο.

Εκτός από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου έχουν συλληφθεί δύο ακόμα άτομα τα οποία φέρονται να τον βοήθησαν.

Στο βίντεο, ακούγεται ο άνδρας και ιδιοκτήτης του οχήματος σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα βίας να κατηγορεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ότι «θα μας κάψουνε» και να παρακινεί και άλλους σε ρατσιστικό πογκρόμ, καλώντας τους να οργανωθούν και να τον μιμηθούν. Μάλιστα, ζήτησε από κάποιον να ανοίξει το τρέιλερ για να φανούν τα τρομαγμένα πρόσωπα των φυλακισμένων θυμάτων του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

  • Εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος (αλλοδαπός υπήκοος), το οποίο εμφανίζεται σε video να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής. Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα , πλησίον της Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον του ιδιοκτήτη του οχήματος, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν. Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη.
  • Η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος.
  • Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία στη διάρκεια του Αυγούστου αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές.
  • Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της