Ανεξέλεγκτη μαίνεται για τέταρτη ημέρα η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη. Πλέον κατευθύνεται προς Χιλή, Μάκρη, Δικελλα αλλά και προς τη Μαρώνεια και τα παράλια του Νομού Ροδόπης. !

Πλέον, η κατάσταση είναι κρίσιμη ενώ από το μεσημέρι εκκενώθηκαν Μεσημβρία, Ατάρνη, Λύρα, Κόμαρος, Πέραμα, Μέστη, Δίκελλα, Συκοράχη και Πλάκα προς Κομοτηνή.

Επίσης το 112 έχει ειδοποιήσει να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι στους οικισμούς Μαρώνειας, Ασκητών, Πετρωτών, Αγ. Χαράλαμπου, Πλατανίτη, Καγκελών, Παλαιάς και Νέας Κρωβύλης.

Σε απεγκλωβισμό 40 ατόμων, εξαιτίας της πυρκαγιάς στην περιοχή Αγ. Παρασκευής της Μάκρης καθώς και των Δίκελλων Αλεξανδρούπολης, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα με δύο πλωτά σκάφη και την συνδρομή τεσσάρων ιδιωτικών σκαφών.Λόγω της πυρκαγιάς εκκενώνονται οι στρατιωτικές αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή των Σαππών.

Ίασμος

Οι κάτοικοι εννέα περιοχών στη Ροδόπη κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σήμερα Τρίτη (22/8) παρά το γεγονός ότι το πρωί ήταν ελαφρώς βελτιωμένη είναι η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα. Περισσότερα από 10 σπίτια σε Σώστη, Πολύανθο και Ληνό μετατράπηκαν σε στάχτη, ενώ καταστράφηκαν καλλιέργειες, κάηκαν ζώα και υπήρξαν τραυματισμοί.

Τα πτητικά μέσα παραμένουν λίγα ενώ η φωτιά επεκτάθηκε, στη διάρκεια της ημέρας, προς διάφορες κατευθύνσεις. Εντολή εκκένωσης δόθηκε για τον οικισμό της Γρατινής.

Στην πόλη και τα παράλια της Ξάνθης, πλέον η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, καθώς ο καπνός έχει σκεπάσει το τοπίο ενώ είναι έντονη μυρωδιά του καμμένου !

Καβάλα

Ολονύχτια μάχη με τα μέτωπα της φωτιάς έδωσαν οι πυροσβέστες και οι εκατοντάδες εθελοντές στην περιοχή του δήμου Νέστου ανατολικά της Καβάλας. Η προσπάθεια για να περιορίσουν τη φωτιά στην Καβάλα είναι υπεράνθρωπη λόγω των αναζωπυρώσεων που είναι συνεχείς και των ισχυρών ανέμων που πνέον στην περιοχή. Tο απόγευμα δόθηκε εντολή για εκκένωση του Αγίου Κοσμά προς τον Κεχρόκαμπο.