Στεγάζεται στην παλιά πόλη, σε ένα πέτρινο κτήριο με μεγάλη ιστορία.

Το μπουντρούμι των βουλγάρικων κρατητηρίων στη Ξάνθη που έγινε μία ξεχωριστή κάβα κρασιών Στεγάζεται στην παλιά πόλη, σε ένα πέτρινο κτήριο με μεγάλη ιστορία. Γιώργος Τσιτιρίδης 18 Ιουλίου 2023 Λέγεται «Παλαιά Πόλις» και για όσους γνωρίζουν την πόλη της Ξάνθης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις μιας και αποτελεί ένα από τα γνωστότερα εστιατόρια της πόλης με πλήθος βραβείων γαστρονομίας που κερδίζει κάθε χρόνο.

Παραδοσιακές συνταγές της Θράκης μοναδικά φτιαγμένες και μια ιδιαίτερη αισθητική στους χώρους. Στεγάζεται στην παλιά πόλη, σε ένα πέτρινο κτήριο με μεγάλη ιστορία. Χτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα το 3όροφο αρχοντικό επιτάχθηκε και στέγασε κατά την διάρκεια της κατοχής 1940-1944 τα γραφεία της Βουλγαρικής αστυνομίας.

Αν κάποιος κατέβει ένα επίπεδο πιο χαμηλά θα βρεθεί μπροστά σε έναν μικρό ημιυπόγειο χώρο, σκοτεινό, χωρίς καμία διέξοδο που χρησιμοποιήθηκε ως κρατητήριο της βουλγαρικής αστυνομίας. Σύμφωνα με μαρτυρίων Ξανθιωτών, από τα δυο μικρά παράθυρα άκουγες καθημερινά τις κραυγές από τα βασανιστήρια. Οι πιο τολμηροί πετούσαν ψίχουλα και κομμάτια ψωμί από τα μικρά ανοίγματα για τους κρατούμενους. Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου διατήρησαν το χώρο αυτό άθικτο και τον μετέτρεψαν με σεβασμό και αγάπη σε μια κάβα με παλιά και σπάνια κρασιά.

Aπό το parallaximag