Είναι ένα απ’ τα ωραιότερα σημεία της Ξάνθης. Συνάμα είναι κι απ’ τα πιο δροσερά, κάτι που χρειάζεται την καλοκαιρινή περίοδο. Εδώ λοιπόν στον “Κήπο” και την γέφυρα του Κόσυνθου, θά έρθετε το απόγευμα. Τότε ξεκινά να δροσίζει. Λίγο το νερό που κυλά, λίγο τα πεύκα στις πλαγιές, αλλά και το πάρκο Λιμνίου που βρίσκεται παραδίπλα….είναι υπεύθυνοι παράγοντες δροσιάς ! Απ’ την μια μεριά του Κόσυνθου είναι η συνοικία Σαμακώβ και η αρχή για τα περιπατητικά μονοπάτια που ανηφορίζουν στα μοναστήρια και στα λιβάδια της Ξάνθης.

Τα σπίτια και τις γειτονιές του Σαμακώβ, θα τις βλέπετε και ως πανοραμική θέα απ΄τα τραπέζια και τις όμορφες γωνιές του “Κήπου”. Είναι η πιο εμβληματική και ιστορική καφετέρια-ρεστοράν της πόλης. Σημείο συνάντησης, ραντεβού, αλλά και “νότια πύλη” εισόδου στην παραδοσιακή συνοικία της παλιάς Ξάνθης.
Ολόκληρη η περιοχή είναι ιδανική για τα καλοκαιρινά βράδια, λόγω δροσιάς. Γι αυτό οι επιλογές συνεχίζονται και προς την συνέχεια της οδού Βασ. Σοφίας με τα αναψυκτήρια, καφέ και πιτσαρίες που σερβίρουν στο γρασίδι και στην πλευρά που γειτνιάζει στο ποτάμι. Και μην ξεχνάτε: είστε στην Ξάνθη, μετά τις 10 το βράδυ το αεράκι βγαίνει πάντα πιστό στο τοπικό ραντεβού του…..

(φωτο Βαγγέλης Αναγνωστόπουλος)
Από τις Αλλιώτικες Προτάσεις