Στην τηλεόραση του ALFA της ΑΜΘ εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη Στάθης Γιαννακίδης, όπου αναφέρθηκε σε όσα έχουν συμβεί την τελευταία τετραετία με την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και όσα προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος για την ανάληψη της διακυβέρνησης, ιδιαίτερα στην περιοχή της Θράκης.

“Η ΝΔ έχει διαψεύσει το σύνολο των προσδοκιών που είχε δημιουργήσει”, βιώσαμε πολλά σε αυτά τα χρόνια:  Η ακρίβεια, ο ακραίος πληθωρισμός, οι τιμές ενέργειας, η κατάσταση στη δημόσια υγεία και τα Νοσοκομεία και η βεβαιότητα που υπάρχει και στους εργαζόμενους και τον επιχειρηματικό κόσμο, είναι ζητήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.  Για αυτό απαιτείται μαζική συμμετοχή στις εκλογές ώστε η νέα κυβέρνηση να εκφράζει τον κόσμο της εργασίας.  Το μέγεθος της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθεί από αυτή τη μαζικότητα της συμμετοχή στην κάλπη. Όχι μόνο πρέπει να ανακουφίσουμε από τις πληγές που δημιούργησε η ΝΔ αλλά και απειδή έχουμε χρέος προς τη νέα γενιά να οικοδομήσουμε μια περιοχή που θα είναι ικανοποιητικός τόπος για να μένει κάποιος, ικανοποιητικό τόπος για το επιχειρείν” είπε.

Όπως σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρουσιάσει ένα αναλυτικό πρόγραμμα και στο πλαίσιο της διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη με συγκεκριμένες πολιτικές και στρατηγικές για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ανακούφιση των νοικοκυριών με μείωση του ΦΠΑ

Σε ότι αφορά στα μέτρα που χρειάζονται για την ανακούφιση από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, ο πρώην υφυπουργός σημείωσε ότι είναι πολλές οι ευρωπαϊκές χώρες που πήραν μέτρα για τη μείωση των τιμών με τον περιορισμό ή το μηδενισμό του ΦΠΑ. “Η ΝΔ εσκεμμένα δεν το έκανε για να στήσει ένα μηχανισμό βίαιης αναδιανομής πλούτου, στην οποία τα έσοδα του δημοσίου ήταν υπέρογκα μέσω ΦΠΑ και αυξήσεων, έσοδα που κατευθύνονται κυρίως στις εταιρίες ενέργειας. Από τη μία τσέπη τα πήρε από τους πολίτες και από την άλλη τα έδωσε σε αυτούς που κερδοσκοπούν όλο αυτό το διάστημα” σημείωσε χαρακτηριστικά

Το εισόδημα των οικογενειών εξανεμίζεται στις δύο πρώτες εβδομάδες του μήνα και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες, όπως στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο σούπερ μάρκετ, σημείωσε, ως απόρροια του υψηλού πληθωρισμού στη χώρα. “Πρέπει λοιπόν να ασκήσουμε πολιτικές που θα αυξήσουν το διαθέσιμο εισόδα. Ας μην ξεχνάμε ότι η ΝΔ είναι που κατήργησε την 13η σύνταξη και περιόρισε το κοινωνικό μέρισμα. Η ίδια η κοινωνία έχει βιώσει και μπορεί να κρίνει ποιος αγωνίζεται πραγματικά και μπορείς να σταθεί στο πλευρό της και ποιος είναι αυτός που ασκεί πολιτικές για τους λίγους και τους οικονομικά ισχυρούς.”

“Να αναθερμάνουμε τα έργα που βρίσκονται ακόμη στα συρτάρια”

Αναφερόμενος στη μάχη των εκλογών σημείωσε ότι ήρθε η ώρα η ανατροπή να αποτυπωθεί στην κάλπη: “Να συμμετάσχει μαζικά ο κόσμος η Νέα Γενιά για να αποκαταστήσουμε τις αδικίες εξαιτίως των πολιτικών της ΝΔ και για να οδηγήσουμε τη χώρα και την περιοχή της Θράκης σε διαφορετικά μονοπάτια, πιο ασφαλή και να συμμετάσχει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής.”

Ερωτηθείς για τις προτεραιότητές μετά τις εκλογές απάντησε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι να αποκατασταθεί το κοινωνικό κράτος και οι δομές του και πρόσθεσε ” Είχαμε αφήσει παρακατήθηκη έργων με εξασφαλισμένους πόρους τόσο στην Ξάνθη όσο και στην ευρύτερη περιοχή, από την περίοδο που ήμουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Στόχος είναι να αναθερμάνουμε τα έργα που έχουν μείνει στα συρτάρια και δεν υλοποιούνται.”